Barurile Abaco si Abacanto - preferate de celebritati

Home « Profil « Baruri

Dacă ai plănuit o vacanţă în Mallorca, află că, după ce te-ai înfruptat cu tradiţionalele paella şi sangria, cele mai bune locuri de distracţie sunt Abaco şi Abacanto.

 

Aflate în topul primelor zece cele mai interesante cocktail-baruri din lume, cele două îţi pot oferi momente inedite de distracţie!

 

Atât Abaco, cât şi Abacanto par desprinse dintr-o poveste cu prinţese, în care abundă covoare de flori şi fructe exotice, muzică în surdină. Ciripitul păsărilor, susurul apei şi aromele cocktail-urilor ce plutesc în aer stimulează şi cele mai rafinate gusturi.

 

Cele două palate care găzduiesc barurile Abaco şi Abacanto aparţin unor aristocraţi din familia regală, dar au fost incluse în circuitul turistic, fapt care face ca preţurile să fie pe măsura reputaţiei localurilor, mai ales că sunt frecventate de celebrităţi precum Michael Schumacher, Claudia Schiffer sau Michael Douglas.

 

Barul Abaco din Mallorca este amplasat într-un fost palat din secolul al XVIII-lea, care uimeşte prin atmosfera sa inedită, mobilierul antic, sutele de flori şi fructe presărate prin încăperi şi prin curtea interioară, muzica clasică din surdină şi lumina lumânărilor.

 

Palatul şi decoraţiunile exprimă perfect sitlul specific mallorchin, ceea ce face ca întreaga clădire să dea impresia unui palat-muzeu.

 

Dacă îţi doreşti să te distrezi, barul Abaco, inaugurat la 22 decembrie 1981, este uşor de găsit, pentru că este situat chiar în centrul capitalei Palma, la câţiva zeci de metri de celebra Catedrală.

 

Graţie celebrităţii sale, acest bar exclusivist impune o ţinută obligatorie, iar preţurile sunt pe măsură: cel mai ieftin cocktail costă 15 euro, o cafea 16 euro, iar şampania porneşte de la 85 de euro.

 

O notă inedită este oferită la început de weekend, vinerea, când la miezul nopţii, o ploaie de petale de flori este împrăştiată atât în încăperi, cât şi în curtea palatului printre mesele la care stau clienţii localului.

 

La fel de exclusivist este barul Abacanto, deschis într-un palat de patrimoniu, datând din secolul al XVII-lea. Ca locaţie, se află la 1,5 km de centrul capitalei Palma şi dispune de un restaurant şi o terasă în aer liber, mesele fiind răspândite printre fascinantele fântâni arteziene.bar

 

Atmosfera este una liniştită, romantică aş spune, muzica de fundal este clasică, iar florile, legumele şi fructele alcătuiesc un decor de vis, fiind răspândite peste tot: pe mese, pe terasă, lângă fântânile arteziene.

 

Şi aici, preţurile sunt la fel de piperate, pornesc de la 8 euro şi pot creşte până la mii de euro datorită exclusivităţii de care se bucură.

 

Dacă te-am convins să-ţi doreşti să te distrezi într-o ţară ca Mallorca, să te delectezi cu cele mai exclusiviste cocktail-uri şi să te simţi o vedetă pe lângă adevăratele celebrităţi, atunci, nu ezita să faci o mică excapadă în 2013. Nu vei regreta, îţi garantez!

 

sursă imagini: seemallorca.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: bar, baruri, bauturi alcoolice, cocktail, vinuri
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement