Eatermagazine! Baruri din gheata


Barurile facute din gheata - vedetele iernii

Home « Profil « Baruri

Este iarnă! În ciuda gerului de afară, multe ţări au adoptat ideea de a construi baruri de gheaţă spre deliciul turiştilor încântaţi de asemenea localuri extreme!

 

Cum era de aşteptat, ţările nordice ocupă un loc fruntaş:

 

1. Norvegia – Icebar Sorrisniva

La hotelul de gheață din Sorrisniva, Norvegia, cel mai nordic de acest tip din lume, barul serveşte atât băuturi calde, cât și reci, la care se pot ronțăi ceva dulce sau sărat, după preferințe, însă vedeta rămâne votca.

 

2. Suedia - Icebar Absolut

Primul hotel de gheață a fost construit în anul 1990, în satul suedez Jukkasjarvi, iar în prezent, hotelul a ajuns să aibă o suprafață de aprox 6.000 de metri pătrați, cu o capacitate de 100 de oaspeți. Include și un bar de gheață, care stă deschis doar cinci luni pe an, în perioada decembrie - aprilie.

 

În Absolut Icebar, temperatura nu depășește niciodată cinci grade celsius, iar scaunele și paharele sunt sculptate în gheață.

 

3. Finlanda – Icebar Lainio

La 125 de kilometri de Cercul Polar de Nord, se află complexul Lainio Snow Village din Laponia, cu un impresionant Ice Bar construit în întregime din gheață. Toate detaliile, de la pereți, până la farfurii și pahare, dau acel sentiment că te afli în Epoca de Gheaţă!

 

4. Danemarca - Icebar Copenhagen

Datorită succesului răsunător pe care l-a avut hotelul de gheaţă din Suedia, în 1993, constructorii suedezii au decis să construiască și un bar în același stil, în Danemarca.

 

Întreg interiorul, de la pahare, rafturi, pereți și mobilier, a fost construit din gheața adusă din Tome River, Jukkasjarvi, Suedia.icebar

 

Icebar Copenhagen este reconstruit anual, pentru a-i da un aer fresh și pentru ca vizitatorii din anii trecuți să aibă parte de experiențe noi, atunci când revin.

 

5. România - Ice Hotel Bâlea

La o altitudine de peste 2000 de metri, în fiecare an este construtit Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, care găzduieşte și un bar special, unde este servit un meniu special de pe farfurii de gheață, mâncat cu tacâmuri făcute tot din gheaţă!

 

sursă imagini: vesel.ro

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: bar, baruri, bauturi alcoolice, cocktail, cocktails, votca
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement