Topul celor mai frumoase baruri din gheata

Home « Profil « Baruri

Restaurante şi baruri sculptate în gheaţă? Hmm...nu-i aşa că ţi se pare interesantă ideea? Şi mai atractivă pare oferta de a lua micul dejun într-un hotel construit numai din gheaţă. Pentru că ne aflăm în plin sezon de iarnă, există, cu precădere în ţările nordice, hoteluri de gheaţă care debordează prin arhitectura şi frumuseţea lor.

1. Norvegia – Sorrisniva Igloo Hotel

Sorrisniva Igloo Hotel este un loc de refugiu de lux, la 15 km în afara oraşului Alta, în regiunea Finnmark (nord-estul Norvegiei). Acesta este o structură impresionantă, de 2.000 de metri pătraţi, realizat în întregime din zăpadă şi gheaţă, oferind o atmosferă intimă, cazare de lux şi confort de cea mai bună calitate. Fiecare cameră este dotată cu facilităţi moderne, inclusiv birou, cabină de duş şi cadă separate, Wi-Fi, iar paturile sunt îmbrăcate în piele de ren.

Fiecare zi trăită aici este o aventură ieşită din comun. De la ospăţurile cu ren afumat şi crab şi până la facilităţile de agrement (jacuzzi, saună), furnizate pe proprietatea hotelului, oaspeţii vor descoperi farmecul intim şi frumuseţea hotelului.

În cadrul hotelului de gheaţă există Icebar Sorrisniva, care oferă atât băuturi calde, cât şi reci, la care se pot ronţăi ceva dulce sau sărat, după preferinţe.

2. Suedia - IceHotel

Construit la începutul anilor '90, în satul suedez Jukkasjarvi, ca un moft, a ajuns să aibă o suprafaţă de aprox 6.000 de metri pătraţi, cu o capacitate de 100 de oaspeţi. La realizarea lui s-au folosit 10.000 de tone de gheaţă din râul Torne şi 30.000 de tone de zăpadă pură.

Dacă e să-l comparăm cu alte hoteluri de gheaţă, am spune că cel din Suedia este unul dintre cele mai "calde" hoteluri de gheaţă din lume, unde vizitatorii se pot aştepta la temperaturi situându-se între 5 şi 8 grade Celsius.

Dormitoarele sunt dotate cu blocuri de gheaţă ca paturi, care sunt acoperite cu blană, piele, piei de ren şi saci de dormit. Iar ca zonă de relaxare este inclus Absolut Icebar, un bar de gheaţă care stă deschis doar cinci luni pe an, în perioada decembrie – aprilie. Aici, temperatura nu depăşeşte niciodată cinci grade celsius, iar scaunele şi paharele sunt sculptate în gheaţă.

3. Finlanda – Castelul Kemi

Cu bar şi restaurant din gheaţă, capelă tot din gheaţă, galerie de artă şi un hotel de gheaţă, Castelul Kemi din Finlanda este un exemplu magnific al abilităţilor arhitecţilor şi designerilor locali.

Deschis în fiecare an, din luna ianuarie şi până în luna aprilie, înainte ca soarele să topească toată contrucţia, castelul de gheaţă dispune de-un impresionant Ice Bar construit în întregime din gheaţă. Toate detaliile, de la pereţi, până la farfurii şi pahare, dau acel sentiment că ne aflăm în Epoca de Gheaţă!

4. Danemarca –
Absolut Ice Bar

Lansat în aprilie 2007, Absolut Ice Bar a devenit rapid unul dintre cele mai exclusiviste experienţe din Copenhaga. Întreg interiorul, de la pahare, rafturi, pereţi şi mobilier, a fost construit din gheaţa adusă din Tome River, Jukkasjarvi, Suedia.

În materie de băuturi, barul serveşte cocktailuri răcoritoare, care sunt servite în pahare create din gheaţă pură, adusă din râul Torne şi menţinute reci la o temperatură de -5 grade Celsius.

5. România - Ice Hotel Bâlea

La o altitudine de peste 2000 de metri, în fiecare an este construtit Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, care găzduieşte şi un bar special, unde este servit un meniu special de pe farfurii de gheaţă, mâncat cu tacâmuri făcute tot din gheaţă!

O cameră în hotelul de gheaţă poate fi închiriată cu 300 de lei pe noapte, iar un iglu cu 400 de lei, în timp ce o cină sofisticată în restaurantul îngheţat, cu meniu servit în farfurii şi pahare de gheaţă, ajunge undeva la 250 de lei de persoană.

Oaspeţii găsesc în fiecare cameră, pe pat, câte o saltea moale acoperită cu lenjerie, paturi şi blănuri pufoase de animale. De asemenea, vizitatorii primesc în fiecare seară saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă se situează între -2 şi 2 grade Celsius.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: flickr.com

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: Balea Lac, cocktail, cocktails, meniu, restaurante
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement