Unde te poti distra in Bucuresti

Home « Profil « Baruri

Weekendul se apropie cu paşi repezi, aşa că nouă nu ne rămâne decât să ne bucurăm că urmează zile de distracţie, în care ne vom face iar de cap.

Dacă tot am adus vorba de distracţie, barurile din Capitală ne aşteaptă cu braţele deschise, cocktailuri pe măsură şi multă muzică.

Primul care oferă toate acestea este "The Little Bar", deschis pe strada Smârdan, la câţiva paşi de colţul cu Lipscani, cum treci de Charme şi magazinul cu rochii de mireasă.

 

Aşa cum îi spune şi numele, este un bar mititel, discret, dar extrem de şic, în care te simţi în largul tău în timp ce asculţi o muzică bună sau bei o cafea, bere (în jur de 6 lei), long drinks, cocktails (spre 15 lei), ceaiuri sau sucuri.

Ambianţa este una plăcută, alternează între chillout, urmat de ceva selecţii de evergreens.

Cum weekendul înseamnă libertate, şi "Freedom bar" promite că îţi va oferi libertatea de care ai nevoie ca să te simţi în largul tău şi să uiţi de toate.

Localizat pe strada Sfinţilor, undeva aproape de Piaţa Rosetti, acest bar îţi sare în ochi încă de la intrare. Pereţii văruiţi în portocaliu şi galben şi împodobiţi cu picturi cu îngeri care cântă la trompete, masa cu fotolii verzi, halebardele de pe pereţi şi candelabrele cu becuri în formă de flacără dau o notă inedită acestui bar libertin şi excentric.

 

Ceea ce surprinde cel mai mult în "Freedom" este combinaţia de genuri de rock din playlist, de la Viţa de vie până la Lenny Kravitz sau Iron Maiden.

În materie de băuturi, se găseşte bere cu vârf şi îndesat la 3 lei sticla, cocktailuri, dar şi narghilea.

Aşezat undeva între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, pe una din străduţele cu case vechi şi curţi umbrite vara de vii, barul "Aquarium" este varianta perfectă în cazul în care doreşti să petreci cu prietenii. Aici, te vei împrieteni repede cu toată lumea, pentru că majoritatea celor care frecventează acest bar sunt studenţi la ASE sau la SNSPA, ambele facultăţi fiind amplasate în apropiere.

 

Are trei încăperi mici, aşezate una după alta. Prima este cea mai spectaculoasă: are o singură masă şi barul, dar atât tejgheaua mesei, cât şi cea de la bar sunt sprijinite de nişte acvarii care te fac să te gândeşti de două ori înainte de a te juca cu picioarele pe sub masă.

Este locul care te obişnuieşte cu atmosfera, oferindu-ţi, pentru început, cafea, ciocolată caldă sau suc - 4 lei (sucurile naturale precum Santal sunt 5 lei), ceai cald - 5 lei, şi apoi bere - cu destule sortimente - între 4 şi 8 lei.

Un bar excentric este şi 'Papiota", situat pe strada Lipscani nr. 43, chiar în inima Centrului Vechi, acolo unde toata lumea iese seara în oraş.

Bănuiesc că numele "Papiota" te duce cu gândul la papiota cu aţă. Chiar te-ai gândit bine! Pentru că "Papiota" are un decor tipic pentru croitorie: maşini de cusut, multe papiote şi alte lucruri specifice.

Deşi te poate surprinde la început întregul design al barului care se învârte în jurul papiotei, te relaxezi după ce consumi cocktailuri cu nume ca: Scotch&Stofa, Catifea, Pepit, Ecosez etc.

Apropo de meniu, preţurile oscilează: cocktailurile costă 21 de lei, un pahar de vin 12 lei, un Grolsch la sticlă 9 lei, un ceai 8 lei, espresso 6 lei, Ursus Black (500 ml) 8 lei, Aperol Fizz 12 lei, un Cuba Libre bun (la 16 lei) sau o Cola (6 lei).

Muzica este şi ea pe măsura locului şi se potriveşte ca aţa în ac: un mix de soul, funk, electro şi disco. Iar în nopţile din week-end se lasă cu party, cu Dj şi multăă bere...

 

 

Irina B.

sursa foto: barwhiz.com

 

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: bar, baruri Bucuresti, cocktail, cocktails, deschidere bar Bucuresti
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement