Cafepedia, locul unde mananci de toate

Home « Profil « Cafenele

Când vreau să iau masa în oraş, fără ezitare spun: Cafepedia.

 

Nu de alta, dar, aici, mănânc pe săturate, savurez una dintre cele mai bune cafeluţe, iar deserturile sunt de-a dreptul demenţiale.

Ca să-ţi fac o idee, micul dejun Cafepedia constă în şuncă afumată, caşcaval, ouă, telemea marinată, roşii, salată, castraveţi, măsline şi pâine toast.

 

Pe lângă asta, mai poţi opta pentru unul englezesc, format din ouă, bacon, cârnaţi semi-afumaţi, telemea marinată, măsline, ciuperci, cartofi cu ierburi, roşii şi pâine toast.

Unde mai pui că are şi un meniu aşa-zis romantic, format din mini croissante, ouă de prepeliţă, salată, somon afumat, cremă de brânză, caşcaval, şuncă de porc, roşii uscate, mozzarella, maioneză, sos pesto şi dressing de muştar.

Eu le-am gustat pe toate trei, dar trebuie să recunosc că nu mă pot decide care este mai bun.

Îţi plouă în gură deja?

Dă o fugă până la Cafepedia, fie că o alegi pe cea din Piaţa Alba Iulia, fie pe cea din Romană, în ambele locaţii vei găsi o cafenea amenajată ca o combinaţie între o cafenea clasică şi un lounge.

De unde vine numele de Cafepedia?

Cafepedia este o prescurtare pentru "enciclopedia cafelei". De la sine înţeles, Cafepedia oferă o gamă largă de cafele, de la cafele reci la cafele calde, de la reţetele arhicunoscute la unele ceva mai originale, cocktailuri alcoolice şi non-alcoolice cu cafea.

Cafepedia nu este însă doar o enciclopedie a cafelei, meniul cuprinzând şi o paletă largă de propuneri pentru cocktailuri, fresh-uri şi alte băuturi răcoritoare şi alcoolice.

 

Am încercat un Tropical Frappe şi un ceai rooibos de vanilie (dacă ceri un ceai, ţi se va da să alegi dintr-o gamă destul de largă şi bine aromată).

Cafepedia din Piaţa Alba Iulia are un mobilier din lemn şi fier forjat, iar culorile predominante sunt portocaliu, maroniu şi grena. Canapelele roşii şi comode sunt decorate cu perniţe moi. Din loc în loc, biblioteci micuţe, răftuleţe cu albume de artă, cărţi şi cărticele (numai bune de răsfoit) dau un aer boem cafenelei. Iar câteva plante aşezate ici, pe colo înviorează atmosfera.

Ce mănânci bun şi bei în Cafepedia?

 

Păi, ai la dispoziţie un meniu bogat, cum ar fi ouă Benedict (ouă ochiuri fierte în apă, şuncă, sos olandez, mix salată, lămâie, ulei de măsline, roşii cherry, muştar boabe, brioşă englezească), la preţ de 20 RON; salate; paste (PENNE AL’ ARRABIATA: penne, măsline negre, ulei picant, sos pomodoro, la 24 RON, PASTE CAFEPEDIA: spaghetti, piept de pui, dovlecel, ceapă, ardei gras, ulei de măsline, vin alb, parmezan, la preţ de 32 RON); supe (MINESTRONE CU BACON ŞI SOS PESTO: praz, ceapă, usturoi, morcov, ţelină, ardei gras, roşii, bacon, dovlecel, vin alb, sos pesto, baghetă, fasole verde, tagliattele, la 12 RON); patiserie: PAIN AUX RAISINS: baton de vanilie, drojdie, făInă, lapte praf, lapte dulce, ouă, sare, stafide, unt, zahăr, la preţ de 9 lei etc.

 

Îmi place la această cafenea că degajă un aer business. Spre exemplu, în fiecare dimineaţă este adusă presă internă şi internaţională fresh. Miercuri sau joi seara se organizează periodic concerte de jazz, despre care am auzit de la un prieten că ar fi chiar reuşite.

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: cafepedia.eu

 

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: cafea, cafenea, cafenea Bucuresti, gastronomie, mic dejun, omleta
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement