No Name – un spațiu rupt de realitate

Home « Profil « Cafenele

De când cauți un colțișor de lume în care să te sustragi de la agitația vieții cotidiene?

De când visezi la o oază de liniște, în care să te poți relaxa în compania celor mai bune și originale cocktailuri din capitală?

Am vești bune pentru tine! Acest loc există! Și dacă nu ai auzit încă despre el, asta se datorează faptului ca este No Name (nici un nume).

Localul îți oferă sentimentul de intimitate pe care îl căutai, într-o locație confortabilă și distinsă, unde te poți lăsa pradă micilor plăceri vinovate, fără a fi deranjat.

No Name este un local elegant, sofisticat fără a fi pretențios, și confortabil.

Cocktailurile alcoolice și non-alcoolice de la No Name sunt preparate dupa rețete originale și au un design la fel de sofisticat ca și localul în sine.

Cafeneaua nu are motive să se rușineze nici cu meniul de bucate, care este foarte complex, cuprinzând atât mâncăruri tradiționale românești, cât și specialități de pe mealagurile exotice al Chinei sau Turciei.

Pentru început, vă puteți răsfăța cu o porție savuroasă de pachețele proaspete de primăvară (14 lei) sau cu o porție de bruschette cu ciuperci și mozarella (9 lei).

Pentru fel principal puteți opta pentru specialități autohtone, turcești sau chinezești.

Un preparat ispititor, de tradiție și cu gust intens, pe care îl recomand cu căldură, este Vita la Lut (19 lei).

Nu ocoliți nici Tochitura Dobrogeană cu Mămăliguță (16 lei), un preparat ale cărui arome m-au trimis în timp, direct în casa buncii mele, unde locuiam când eram mică.

Dacă doriți să vă răsfățați papilele gustative cu o savoare exotică, probați Puiul în sos Thai (18 lei), care este suculent, fraged și foarte, foarte iute!

Din specialitățile turcești pe care le întâlnim în meniu, ce mi s-a părut foarte aproape de rețeta originală a fost Humusul cu carne de vită (16 lei). Nici Lachmacun-ul (9 lei) nu se lasă mai prejos, fiind la fel de bogat în savori și condimentat exact cât să îți amintească de vacanțele de vis petrecute în Turcia!

Evident, la capitolul specialități turcești, găsim kebab-uri de toate felurile, care mai de care mai ispititoare.

Eu am gustat și am fost foarte încântată de Urfa Kebab din carne de vită și oaie servit cu bulgur și salată (24 lei).

La capitolul preparate chinezești, găsim câteva specialități deosebite atât la gust, cât și la aspect: Pui cu urechi de lemn (16 lei), Vită pe plită încinsă (19 lei) sau preferatul meu, Porc Sischuan iute (17 lei).

La desert avem câteva opțiuni interesante, asta desigur dacă mai există loc în stomac!

Pe lângă tradiționalele clătite și obișnuiții papanași, la No Name găsim în oferta de dulciuri Crem Caramel (7 lei) – un desert fin și delicat, sau plăcintă cu mere, sos de vanilie și înghețată (10 lei) – o combinație de gusturi și temperaturi care îți va încânta simțurile.

După ce ați intrat în atmosfera relaxantă a cochetei cafenele și v-ați răsfățat cu delicioasele preparate oferite în meniu, este timpul pentru un ultim deliciu, pentru a încheia în forță călătoria culinară: cafeaua! Și nu orice cafea! La No Name am întâlnit câteva specialități surprinzătoare.

Dar cea care m-a cucerit definitiv și pe care o recomand cu încredere, este Mocha Caramellatte (11 lei) - Un amestec bogat de ciocolată, sirop de caramel , espresso și lapte, ornată cu frișcă și decorată cu sirop de caramel delicat.

Și pentru zilele toride de vară, puteți să vă lăsați pradă confortului de pe terasa No Name, în compania celui mai complex Frappe pe care l-am băut până acum, în acest oraș: Flavour Frappe (11 lei) - Clasicul gust de frappe îmbogățit cu aroma de vanilie, pepene, caramel sau alune, mango, banane.

Ce mai? De când intri și până ieși din selecta cafenea, vei fi cuprins de sentimente de evadare, relaxare și confort pe care eu personal nu le-am mai întâlnit decât în propria casă.

Autor: Ioana Dogaru

Sursa foto: nonamecafe.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: atmosfera, cafenea, mancare, No Name, relaxare
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement