Origo - primul coffee shop cu prăjitorie proprie

Home « Profil « Cafenele

Marți 23 aprilie, s-a lansat oficial pe piața bucureșteană de cafenele, Origo primul coffee shop cu prăjitorie proprie din Bucureşti.

Origo și-a propus să cucerească iubitorii de cafea prin prospețime, calitate, gust și profesionalism. Coffee Shop-ul are și o misiune prestabilită de a educa publicul în tot ceea ce privește cafeaua.

Pe 23 aprilie, Origo i-a așteptat pe iubitorii de cafea cu un espresso Confort Blend creat din boabe selectate şi prăjite în coffee shop.

Prin prăjirea atentă a boabelor de cafea se obțin cele mai inedite arome: cireşe, fructe de pădure, migdale, grapefruit, piersici, iasomie, mure, lemn, vanilie, caramel sau ciocolată.

Origo își dorește în primul rând, să promoveze gustul intens al cafelei de calitate și în al doilea rând, să educe publicul în tot ceea ce înseamnă proces de preparare al acesteia, începând de la cantitatea folosită, până la timpul optim de extracţie.

Iubitorii de cafea vor primi îndrumare pentru a alege metode inedite de brewing.

Cafeaua la Cold Brew se prepară în aproximativ 10 ore, folosind apă rece, care, picătură cu picătură, extrage aromele din blend-ul de cafea.

La Origo se folosesc 3 tipuri de blend-uri:

  • Confort Blend sau blendul casei, făcut cu cafea prăjită la Origo, cu un profil aromtic bine balansat;

  • Experimental Blend aduce arome cu totul noi, pentru cei care vor să experimenteze: o cafea cu o aciditate mai ridicată sau cu corpolenţă diferită, de exemplu;

  • Single Origin Blend, reprezentând diverse origini importate de la cei mai mari producători din lume, prăjite la Origo.

Mihai Panfil, Head Barista şi proprietar al localului povestește că ”Origo propune o perspectivă nouă asupra cafelei, devenind un punct de referinţă în domeniu.”

Tot de la acesta aflăm că în interiorul coffee-shop-ului nu se fumează, tocmai pentru a avea o experiență autentică și nealterată a gustului cafelei.

Origo nu este doar un colțișor retras de lume, unde poți evada preț de câteva clipe, în compania unei cafele proaspete și savuroase. De aioi îți poți și achiziționa cafele de specialitate şi ceaiuri, precum și ustensile şi echipamente pentru aplicarea celor mai cunoscute metode de brewing.

După ce apune soarele, cafeaua se transformă în cocktail, iar coffee-shop-ul devine cocktail bar.

La Origo, cafeaua este și elementul principal de decor. Pe pereții coffee-shop-ului, stau suspendate 276 de cești de cafea iar lâmpile din local sunt create din echipamente de brewing V60.

Dacă și voi iubiți cafeaua și vă treziți în compania ei în fiecare dimineață, acordați-vă o clipă de răsfăț în compania unui gust sofisticat și proaspăt, și faceți o vizită la Ortigo pentru a afla mai multe detalii interesante despre această savuroasă licoare.

Autor: Ioana Dogaru

Sursa foto: Origo

 

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: brewing, cafea, cafenea, coffee-shop, Origo, preparare
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement