Primul magazin de cafea gourmet: Delicatese Florescu

Home « Profil « Cafenele

Delicatese Florescu este primul magazin de cafea gourmet din București, deschis în iulie 2010 în centrul Capitalei, care ne îmbie cu aromele irezistibile ale celor mai bune și mai rare cafele din lume, proaspăt prăjite la cea mai performantă mașină de prăjit a momentului, chiar de însuşi Gheorghe Florescu, celebrul cafegiu al Bucureștiului de altădată.

Aroma cafelei, așa cum o prepară de peste patruzeci de ani după rețete armenești vechi de cinci secole încredințate lui de mentorul său armean Avedis Carabelaian, ne face să ne dorim şi mai mult să fim acolo, printre aceste rubine delicioase. Şi dacă, alături de cafea, avem de ales dintr-o gamă largă de produse precum alune de pădure, caju, fistic, migdale, arahide proaspăt prăjite, dulciuri, vinuri Casa Isărescu și coniac armenesc Ararat, totul este perfect.

Proprietarul acestui magazin de cafea, Gheorghe Florescu, se laudă că toate cele 10 tipuri de cafea bună din lume le putem regăsi şi în "prăvălia" lui. Printre acestea se numără: Kopi Luwak (cafeaua zibetei indoneziene), care este cea mai exclusivistă, mai scumpă şi mai spectaculoasă cafea din lume, o cafea tare şi rafinată, al cărei gust cu note florale şi vag caramelizate ne va marca; Panama Boquete Geisha, una dintre cele mai scumpe cafele ecologice din lume, plantată la peste 1700 de metri deasupra nivelului mării, în vecinătatea vulcanului Baru din Panama, ceea ce îi conferă o consistenţă delicată, o aromă ultrarafinată şi o aciditate moderată; Sfânta Elena, cafea arabică, extrem de apreciată de cunoscătorii cei mai rafinaţi, pentru că Insula Sfânta Elena este situată într-un climat subtropical, într-una dintre cele mai nepoluate zone de pe pământ, având un sol vulcanic, extrem de bogat şi oferind cafelei care creşte aici condiţii cu totul excepţionale; Kenya, una dintre cele mai savuroase cafele ale lumii, celebră pentru aciditatea ei foarte rafinată, pentru nota fructată, pentru magazin de cafeaconsistenţa ei; Nepal Mount Everest Supreme, cafea organică, extrem de aromată, cu o consistenţă foarte plăcută şi note uşor florale, combinate cu tente de nucă şi cacao; Indonezia Aged Sumatra Mandheling, cafea cu aroma puternică şi consistenţă, dar cu aciditate redusă, cu o notă de lemn afumat şi vin de porto.

 

 

 

                                                                                                                                                                     Autor: IRINA B.

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: cafenea bucuresti, inedit, lansare, nou in bucuresti
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement