Shisha Lounge – descoperă farmecul lumii arabe

Home « Profil « Cafenele

Dacă nu te poți hotărâ între India, Africa, Maroc sau Liban, le poți experimenta pe toate, sub același acoperiș, la Shisha Lounge and Cafe.

Atmosfera arabă te inundă vizual prin decorul ”sultănesc” al localului și prin aromele exotic amestecate, care te învadează de când pășești în cafenea.

Mere, struguri, portocale sau pepene galben! Nu vorbesc despre un banal platou de fructe ci, despre aromele pe care le poți comanda la narghileaua ce te va însoți pe parcursul incursiunii în lumea orientală.

Shisha Lounge Cafe este locul ideal pentru a savura și o varietate de cafele, ceaiuri, milkshakuri sau cocktailuri.

De pe siteul lor am aflat și de unde li se trage denumirea de Shisha! În limba persană Shisha înseamnă ”sticlă”, iar în limba egipteană înseamnă ”narghilea”.

”Shisha” de la lounge-ul omonim costă 25 de lei și se poate comanda cu cap de mere sau cap de portocale.

În meniu găsim și tradiționala narghilea cu mere, struguri, cocktail (18 ron), dar și narghilea extra cu lapte, whisky, lichior, vodka (22 ron).

Prețurile băuturilor din meniu sunt infime comparativ cu restul localurilor din Capitală. De exemplu, un suc de orice fel costă 7 lei.

La capitolul cafele, este foarte greu să te decizi pentru că meniul îți propune multe combinații de savori inedite, în locul banalului espresso.

Vă recomand un delicios Frappino (cafea, lapte, gheață, sirop de cafea, frișca, sirop ciocolată – 12 ron) pentru a vă răcori într-o zi toridă de vară.

La Shisha veți găsi diverse sortimente de cafele-desert, o combinație ideală pentru a vă recăpăta energia și buna dispoziție. De aici, vă recomand să încercați Cafe Vagniliato (cafea, lapte, fulgi gheata, sirop ciocolata, inghetata vanilie).

Și la capitolul cafele cu alcool, meniul de la Shisha vă propune câteva sortimente cel puțin tentante:

Hot Kiss Goodnight – cafea, baileys, lichior mentă, frișcă (15 ron), Kerry Capuccino – capuccino, baileys, khalua, frișcă (15 ron) sau Flavoured Capuccino - capuccino, khalua, lichior de mentă și amaretto (13 ron).

La Shisha vă puteți și revigora cu un fresh gustos și sănătos de portocale, dar specialitatea casei în materie de fresh-uri este sucul natural de dudă (14 lei).

De la atâta pufăit la narghilea, în combinație cu cafea și suc natural, deja simt că mi se face foame! Ce bine că la Shisha au și mâncare!

O shaorma sau un hamburger cu cartofi prăjiți costă 15 lei, iar porțiile sunt arhisuficiente pentru o singură persoană.

Dacă nu vreți să părăsiți lumea arabă nici când vine vorba de mâncarea, la Shisha găsim în meniu Sujuk (15 ron), Makanek (15 ron) sau Haloumi (16 ron).

Dacă sunteți în oraș cu prietenii și deja împărțiți narghileaua, puteți comanda ceva ușor dar hrănitor, care să stea pe mijlocul mesei, la îndemâna tuturor: chips and salsa (10 lei), bruschette cu roșii, usturoi, busuioc și ulei de măsline, bruschette cu ciuperci și cașcaval sau bruschette cu brânză feta și măsline (8 ron toate tipurile de bruchette).

Dacă doriți ca experiența culturală să fie completă, la narghilea și haloumi puteți ”asorta” și un vin libanez. Eu am optat pentru un Petite Noir, delicios și tare în același timp, cu gust puternic de căpșuni și cireși (60 ron).

Shisha Lounge Cafe este un loc magic, cu mirosuri și gusturi inedite, cu decoruri specifice lumii arabe, cu muzică orientală în surdină și în special cu o energie caldă, vibrantă, care te invită să te relaxezi și să te lași pradă răsfățului.

Dacă dorești să aduci misterul Orientului la tine acasă, prin Eater.ro poți comanda de la Shisha Lounge and Cafe.

Autor: Ioana Dogaru

Sursă foto: shisha-lounge-cafe.ro

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: arab, cafea, ceai, lounge, Maroc, narghilea, Shisha
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement