Thomas Antiques locul unde poți descoperi Bucureștiul de altă dată

Home « Profil « Cafenele

Lucrurile cu adevărat valoroase nu se vor demoda niciodată, cel puțin așa sunt de părute designerii, dar și îndrăgostiții de istorie. Același lucru pot spune și despre antichități. Și aici nu mă refer la lucrurile kitchoase pe care le poți găsi în orice magazin ce pretinde a fi anticariat. Nu facem discriminări pentru că am învățat la școală că gusturile nu se discută, doar se educă. Noi vorbim despre acele piese vechi ce pot trece cu ușurință drept opere de artă și care au fost colecționate și restaurate cu grijă de oameni pașionați de cultură și istorie. Și tot umblând și căutând un astfel de obiect pentru a-l oferi cadou unei persoane dragi am ajuns, întâmplător sau nu, la Thomas Antiques. Te invit la o poveste despre conceptul Thomas Antiques care îmbină armonios un magazin de antichități, o librărie și un bar de tip lounge.

Istoria Thomas Antiques scrisă în..opere de artă

NameÎntins pe o suprafață de 500 de metri pătrați, dintre care 300 dedicați în totalitate micii librării de la mansardă, Thomas Antiques este în acest moment cel mai mare magazin de profil din Capitală. Dar să nu credeți că magazinul este deschis de ieri de azi, având în spate o istorie de 25 de ani de găsit și restaurat piese de istorie.

Și cum un brand de succes echivalează cu o poveste care niciodată nu este istorisită complet, extrapolând am putea afirma că nici istoria obiectelor de artă pe care le poți admira aici în decursul mai multor vizite nu are un final pentru povestea pe care ți-o șoptesc subtil la ureche ca într-o confesiune personală.

Decorul și atmosfera de la Thomas Antiques

Name

Pentru că o sesiune de shopping nu ține cont de ce anume ai cumpărat sau de unde, a trebuiat să vedem și partea de lounge a magazinului. Nu ne înțelege greșit. Nu a fost vorba de vreo pedeapsă, ci mai degrabă de o clipă perfectă de relaxare și de o porție mare de culturalizare. De cum am pășit în bar, ochii au început să examineze fiecare colț al încăperii descoperind pe rând canapele ce mă invitau la odihnă, scaune impunătoare de respect, masa Ludovic al VI-lea, dar și porțelanurile fine chinezești ce nu se compară în nici un fel cu ce găsești acum pe piață. Și pentru că sunt o adevărată împătimită a ceasurilor nu aveam cum să pierd din vedere tocmai pendulele cu ale lor sunete cristaline sau ceasurile de buzunar tăinuitoare de secrete de familie.

Mirosul de lemn vechi, dușumelele, muzica în surdină, oglinzile și mobilierul, toate de pe vremea când bunica încă se mai juca de-a baba oarba prin livada părintească plină de corcodușe, te duc cu gândul la saloanele cochete ale clădirilor din anii 1930. În interior este un pian, un saxofon, ambele acompaniate dichisit de mai multe mașini de scris și aparate telefonice aproape antice, fotolii elegante, pick-up-uri și radiouri... Dar ce ce surprinzător în tot acest aer de burghezie de mult uitată este că decorul este într-o permanentă schimbare, obiectele văzute data trecută decorând acum casele cumpărătorilor colecționari. Și pentru că trebuia să ne potolim cumva și setea după o asemenea plimbare inițiatică printre piesele de mobilier și accesoriile vintage am experimentat și partea de lounge bar a magazinului.


Meniul a la Thomas Antiques

NameDacă ar fi să ne luăm după prețurile expuse pe obiectele din magazin, am tinde să credem că o cafea costă pe puțin cât o excursie la Viena. Nimic mai eronat, meniul fiind unul destul de banal, cuprinzând însă întreaga paletă de băuturi ce se servesc de regulă într-un bar. Prețurile sunt accesibile oricui, pliându-se perfect zonei în care este amplasat Thomas Antiques. Găsești aici vinuri românești, la 45 ori 65 de lei sticla sau 9 lei paharul, după cum preferi, beri între 7 și 11 lei, long drinks și cocktailuri la 13 sau 16 lei, multe ceaiuri - 7 sau 9 lei și cafele de toate felurile, culorile și aromele, de la 6 până la 14 lei.

Serviciul e foarte amabil, pe geamuri se văd casele vechi din zonă și nițel din neoanele modernității, muzica era bună, iar dacă vreți să fumați vă este permis!

Evenimente și localizare 

Fiind un loc plin de artă era și normal să se organizeze evenimente de ordin cultural. Astfel dacă aveți noroc puteți nimeri direct la un concert de muzică clasică, la o proiecție de film sau la o expoziție de fotografie a unui tânăr artist. Este un magazin- concept care se potrivește de minune într-una dintre intrările din Centrul Vechi, mai precis la colțul străzii Covaci la numărul 19, iar programul este de luni până joi de la 12:00 la 22:00 și de vineri până sâmbătă între 12:00 la 24:00, duminica fiind închis.

 

Autor: Oana Calițu

Publicat in: aprilie 2012
Etichete pentru acest articol: antichitati, istorie, meniu, Thomas Antiques, vinuri
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement