Top cafenele europene

Home « Profil « Cafenele

Europa este plină de cafenele cunoscute pentru legăturile lor cu cercurile artistice, literare şi politice. Într-un moment în care un nou Starbucks pare a răsări la fiecare colţ de stradă, s-ar putea să fii dornic de a te conecta cu cafenelele care au unele rădăcini istorice. Iată cele mai bune cafenele istorice din Europa.

Jama Michalika - Cracovia, Polonia

Construită în 1895, numele acestei cafenele poloneze istorice se traduce ca "Peştera lui Michalik". Este, probabil, cel mai bine cunoscută pentru decorul de interior interesant, care constă din opere de artă realizate de către studenţii de la Academia de Arte din apropiere. În schimbul acestor piese, studenţii mănâncă pe gratis. Cool, nu?

Cafe A Brasileira - Lisabona, Portugalia

 

Cafe A Brasileira a fost construită acum mai bine de un secol, în 1905. Printre multele cafenele istorice din Lisabona, aceasta este favorita atât a localnicilor, cât şi a turiştilor. Situată în cartierul vechi al oraşului, această cafenea are un interior frumos, sculptat în lemn, cu podele mozaicate şi pereţi din alamă.

Cafe Slavia - Praga, Cehia

Cafe Slavia este nu numai un obiectiv istoric în sine (a fost construit în 1884), dar este, de asemenea, înconjurat de alte atracţii, cum ar fi Castelul Praga, Podul Carol şi Teatrul Naţional. Cafeneaua Slavia a avut legături cu mai mulţi scriitori, artişti din Praga şi chiar disidenţi politici.

Queen’s Lane Coffee House - Oxford, Anglia

Queen’s Lane Coffee House, care, în 2009, a fost redenumită doar "QL", datează încă din 1654, fiind una dintre cele mai vechi cafenele din toată Anglia, precum şi cea mai veche cafenea deschisă în Oxford. Astăzi, cafeneaua continuă să fie populară printre studenţi şi turişti.

Pedrocchi Cafe - Padua, Italia

Pedrocchi Cafe este nu numai o cafenea istorică, care datează din 1760, ci şi una dintre cele mai mari cafenele din lume. Ea are un stil arhitectural eclectic şi-a atras atenţia multor artişti de-a lungul secolelor sale de funcţionare. În 1848, Pedrocchi Cafe a fost un loc central al revoltelor din Padova împotriva monarhiei habsburgice austriece.

Cafe Procope - Paris, Franţa

Deschisă în 1686, Cafe Procope poartă titlul de cea mai veche cafeanea din tot Parisul aflată încă în funcţiune. Amplasarea sa, chiar în apropierea Teatrului Francias, a însemnat că ea a devenit rapid frecventată de actorii şi artiştii parizieni. Mai târziu, în secolul al XVIII-lea, a devenit o cafenea populară în rândul intelectualilor.

Cafe Florian - Veneţia, Italia

N-ar trebui să fie o surpriză faptul că Italia are multe cafenele istorice, însă Cafe Florian ar putea fi cea mai istorică dintre toate. Construită în 1720, aceasta este considerată de mulţi cea mai veche cafenea din toată Italia. Printre patronii săi celebri se numără Johann Wolfgang von Goethe şi Giacomo Girolamo Casanova.

 

Name

 

La Closerie Des Lilas - Paris, Franţa

La Closerie Des Lilas este un cafenea perfectă pentru cei interesaţi de istorie literară. Deschisă în 1847, această cafenea a început să atragă multe persoane influente, precum Picasso, Ernest Hemingway, Charles Baudelaire şi Paul Verlaine. Încă în funcţiune, această cafenea este locul ideal pentru artiştii şi scriitorii care îşi caută inspiraţia literară.

Cafe Central - Viena, Austria

 

Lista noastră despre cafenelele istorice europene nu ar fi completă fără cafeneaua din Viena. Cafe Central, aşa cum îi spune şi numele, a fost un punct central pentru intelectualii vienezi. Construită în 1876, această cafenea a fost vizitată, de-a lungul timpului, de unele personalităţi istorice de renume, precum Sigmund Freud, Lean Troţki, Lenin, Josip Broz Tito şi chiar Adolf Hitler.

Antico Caffe Greco - Roma, Italia

 

Antico Caffe Greco, de multe ori numită doar Caffe Greco , este cea mai veche cafenea din Roma şi cea de-a doua cea mai veche din toată Italia (a doua după Cafeneaua Florian). Deşi Roma nu duce lipsă de cafenele istorice, Caffe Greco, care a fost deschisă în 1760, a fost patronată de-un număr mare de artişti istorici, scriitori şi politicieni. Printre aceste personalităţi se numără Goethe, Wagner, Casanova, Franz Liszt şi Hans Christian Andersen.

Fiecare dintre aceste cafenele istorice din Europa este minunată şi, cu siguranţă, merită vizitată. Pe care dintre aceste cafenele ai de gând să le vizitezi? Ştii orice alte cafenele istorice din Europa?

 

 

 

Irina B.

sursa foto: fotocommunity.de

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: cafea, cafenea, cafenele, top cafenele
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement