10 lucruri pe care nu le stiai despre Laura Calder

Home « Profil « Chef

Laura Calder este cel mai bine cunoscută pentru seria sa de emisiuni culinare la domiciliu şi pentru cărţile sale de bucate (adevărate bestsellere), dar ştiai că bomboanele ei preferate sunt din lemn dulce? Laura ne dezvăluie amintirile ei preferate despre produsele alimentare şi câteva secrete legate de cariera sa.

Cea mai veche amintire legată de mâncare

Laura îşi aminteşte că mânca morcovi direct din grădina bunicului ei, de la o vârstă foarte tânără. Gândindu-se la acel moment, ea îşi aminteşte chiar şi momentele în care, deşi pământul stătea agăţat de legumele proaspete, aşa mânca legumele portocalii.

Primul fel de mâncare preparat

 

Copil fiind, Laurei îi plăcea să facă prăjituri. Mama ei a învăţat-o cum să facă un tort cu cremă şi, de atunci, experienţa culinară s-a tot repetat.

Ispite culinare

Laura nu se simte vinovată cu privire la produsele alimentare interzise, ci le savurează şi se bucură de fiecare aromă în parte. Dar recunoaşte că ispita sa culinară irezistibilă este lemnul dulce.

 

Dacă nu ar fi lucrat în domeniul culinar...

"Probabil că aş fi mers la Şcoala londoneză de dicţie", dezvăluie Laura. Ea mărturiseşte în glumă că are o "obsesie pentru toate lucrurile care intră şi ies pe gura unui om".

Cea mai bună reţetă pe care a mâncat-o

Laura spune că unul dintre cele mai bune feluri de mâncare l-a comandat în Sicilia (Italia). Era vorba de paste pe pat de fistic şi stropite cu zeamă de citrice. Iar al doilea cel mai bun preparat l-a mâncat în Burgundia (Franţa): carne de vită Daube.

Crezul său culinar în care îşi pune bazele

 

"Găteşte cu dragoste." Laura recunoaşte că poate sună ciudat, dar e esenţial! De asemenea, renumitul bucătar a dezvăluit într-un concurs culinar: "Prepară cu furie şi terifiantă viteză, apoi serveşte! Cine vrea să mănânce cu ură, stres şi nefericire? Filozofia mea în bucătăria este în antiteză cu asta".
 

În timpul liber, ce-i place să facă şi ce nu

Timpul ei liber este legat tot de...bucătărie. Laura are o satisfacţie enormă ori de câte ori serveşte lumea şi o adună în jurul mesei, servindu-i bucate alese. "Este nemaipomenit să vezi cum oameni necunoscuţi devin prieteni prin intermediul preparatelor din farfurie". Însă, recunoaşte că singurul dezavantaj este cheltuiala. "Produsele alimentare şi vinurile nu sunt ieftine".

 

Cel mai frumos cadou primit

Laura îşi aminteşte când un prieten i-a dăruit un recipient antic pentru sosuri franceze, pe care l-a descoperit la un târg de vechituri. Cadoul avea două guri de scurgere, "unul pentru "gras" (grăsime) şi unul pentru "maigre" (fără grăsime)".

Cum îi place să se relaxeze după un eveniment

După un eveniment mare e firesc să vrei pace şi linişte. Laura se bucură de timpul ei singură, cu un pahar de vin şi cu picioarele pe birou.

Reţeta franceză pe care lumea să o încerce

 

"Fără doar şi poate, friptură de vită "au poivre" (cu piper). Este divină. Convinge-te singur!"

 

 

Irina B.

sursa foto: ottawacitizen.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: bucatar, chef, gastronomie, retete culinare
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement