Anna Olson: regina dulciurilor

Home « Profil « Chef

Când spun Anna Olson, mă gândesc la acele prăjituri delicioase, care îmi făceau cu ochiul ori de câte ori îi urmăream emisiunea culinară. Aveam impresia că toate reţetele îmi erau dedicate, frumos decorate şi plăcute vizual!

 

Cine este Anna Olson?

 

Anna este un bucătar celebru, care are mai multe emisiuni de televiziune, cărţi de bucate şi o mulţime de fani în toată lumea. Chiar ultima carte lansată în decembrie 2011, "Back to Baking" ("Înapoi la copt prăjituri"), este un adevărat amalgam de reţete culinare şi sfaturi, utilă pentru orice pasionat de bucătărie.

 

Ca orice bucătar care nu-şi uită originile, Anna a declarat în repetate rânduri că bunica ei a fost inspiraţia ei, pentru că făcea câte un desert în fiecare seară a săptămânii şi era mândră de preparatele ei, împărtăşind reţetele tradiţionale familiei.

 

A fost atât de fascinată de măiestria bunicii în bucătărie, încât Anna a reinventat şi actualizat reţetele vechi ale bunicii ei dragi, transformând deserturile în mai mult decât un răsfăţ vinovat.

 

La început, gătitul a fost doar o pasiune, pentru ca, mai apoi, să se transforme într-o meserie bănoasă, din care să-şi poată aduna aprecierea şi faima internaţionale.

Mai târziu, a decis să se înscrie la cursurile Colegiului de Artă Culinară al unei universităţi din Denver, Statele Unite. De aici, viaţa Annei s-a legat iremediabil de bucătărie, gătit, copt şi pregătit cele mai bune deserturi.

 

Cu paşi mărunţi, a lucrat în mai multe restaurante din Statele Unite, iar succesul l-a găsit abia lângă Cascada Niagara, pe malul canadian, la "Inn on the Twenty", un restaurant cramă din apropierea Niagarei, unde Anna a fost "chef patiser" timp de 7 ani, ocazie cu care l-a cunoscut pe soţul său, Michael Olson, bucătar şi el, cu care călătoreşte în toate colţurile lumii pentru a descoperi cât mai multe ingrediente naturale, nemaiauzite.

 

Bucuria ei este să poată hoinări prin pieţele din apropiere ca să găsească ingredientele pentru următoarea cină sau petrecere. Îi place să simtă fiecare aromă a alimentelor expuse pe tarabele pieţelor, să discute cu pieţarii şi să dea câteva sfaturi utile.

 

Chef Anna a apărut în emisiuni de televiziune, show-uri cu şi despre bucătari, apoi în propriile emisiuni: "Sugar", "Kitchen Equipped" sau "Fresh", difuzate în Canada şi în multe alte ţări din lume.

 

"Sugar" ("Ceva dulce") a fost prima serie de emisiuni, care a atras atenţia pentru inventivitatea de care a dat dovadă în crearea deserturilor, reuşind de fiecare dată să ţină telespectatorii în faţa micilor ecrane datorită naturaleţii ei debordante, transpusă în dulciurile create.anna olson

 

Pentru emisiunea "Fresh", Anna Olson şi-a deschis nu numai sufletul, ci şi casa în care locuieşte, în zona Niagara, lăsându-i pe fanii ei să pătrundă în universul care o inspiră.

 

Secretele pe care le-a învăţat în prepararea celor mai bune deserturi le-a publicat, până acum, în 6 cărţi de bucate, însă secretele nu se pot opri aici, aşa că aşteptăm cu toţii continuarea "delicioasă"...

 

surse imagini: thestar.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: gastronomie, master chef, prajituri, retete dulciuri, top chef
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement