Bucatari italieni cu stea in frunte

Home « Profil « Chef

Bucătarii adaugă mai multă culoare şi valoare restaurantelor, având un rol foarte bine definit. Iar Italia abundă în bucătari de top, extrem de talentaţi şi cu pasiune pentru gătit.

1. Cesare Casella

Cesare Casella este un bucătar italian, scriitor şi profesor, născut pe 1 martie 1960 în Lucca, Italia. El patronează două restaurante cu specific italian din New York, cărora le este şi bucătar-şef. Este un expert în bucătăria toscană italiană. El deţine în prezent funcţia de Decan la Centrul Internaţional Culinar din New York.

Încă din copilărie, lui Casella îi plăcea să gătească. El crede că "a fi italian nu ţine de un fel de mâncare sau de moda vestimentară. Ci de-un stil de viaţă care îmbrăţişează simplitatea, cunoştinţele şi plăcerea de a trăi." El este unul dintre cei mai buni bucătari din Italia şi a încercat întotdeauna să-i înveţe pe alţii despre bucătăria italiană.

2. Massimiliano Alajmo

Massimiliano Alajmo este un bucătar italian care s-a născut pe 6 mai 1974. El este cel mai tânăr bucătar din istoria Italiei şi a fost distins cu trei stele de Ghidul Michelin în 2002, datorită talentelor sale. Massimiliano Alajmo face parte din a cincea generaţie de bucătari Alajmo care au încercat să fructifice bucătăria italiană prin metode proprii. Începând cu februarie 2013, el este membru al consiliului de administraţie şi profesor la Master della Cucina Italiana, o şcoală culinară celebră focusată pe instruirea de noi bucătari tineri.

3. Salvadore Cuomo

Salvatore Cuomo este un bucătar, patron de restaurant şi personalitate din mass-media italiană. Salvatore Cuomo s-a născut în Napoli, Italia, în 1972, din tată italian şi mamă japoneză. El este un bucătar italian foarte popular, datorită spectacolelor şi cărţilor de bucate lansate în media. El încearcă să răspândească bucătăria italiană în Asia. El este numit "Pizza Man" şi "Grand Chef" în Japonia. Astăzi, apariţiile sale sunt nenumărate, televiziunile şi ziarele vorbesc despre el în fiecare zi. El a scris câteva cărţi despre bucătăria italiană şi a fost distins cu numeroase premii.


Name

 

4. Massimo Bottura

Massimo Bottura este patron şi bucătar-şef la Osteria Francescana, un restaurant de trei stele Michelin, cu sediul în Modena, Italia. În 2010, Osteria Francescana a fost inclus în primele 50 cele mai bune restaurante din lume, clasându-se pe locul al 5. El a fost votat de ESPRESSO, Gambero Rosso şi de ghidurile Touring Club. 3 ani mai târziu, a fost desemnat al treilea cel mai bun restaurant din lume din 50, în cadrul unei Gale de premiere din San Pellegrino. Nu e de mirare de ce este unul dintre cei mai talentaţi bucătari italieni.

Atunci când vorbim despre bucătăria italiană, restaurante italiene şi bucătari italieni, niciodată nu terminăm de discutat. Eu personal cred că Italia este patria mâncărurilor şi o ţară care nu are concurenţi în ceea ce priveşte gastronomia.

 

 

Autor: Claudio Umesh

surse foto: cordonsbleus.it

docsconz.typepad.com

 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: bucatari, chefs, gastronomie, restaurante, retete culinare
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement