Cat Cora: calitatile de "fier" ale unui bucatar renumit

Home « Profil « Chef

Catherine “Cat” Cora, supranumită şi “Iron Chef”, este unul dintre bucătarii de fier ai Americii, care nu se dă în lături să-şi îndeplinească rolul de mamă, soţie, femeie de afaceri, star de televiziune, autoare de cărţi de bucăte, precum şi cel de bucătar cu renume!

 

Cat Cora s-a născut şi a crescut în comunitatea greacă din Jackson, Mississipi, care a avut o influenţă puternică asupra carierei culinare. Pentru întreaga familie, mesele erau mereu subiect de discuţie şi în centrul atenţiei.

 

Şi acum, Cora a rămas fidelă originilor sale, reţetele învăţate de la bunicile şi părinţii ei, în care condimentele sudiste sunt îmbinate perfect cu brânza proaspătă şi măslinele de pe dealurile însorite ale Greciei, sunt etalate tuturor celor care adoră gastronomia aşa cum ştie cel mai bine un bucătar de “fier”!

 

În multe din interviurile sale, Cora a declarat că pasiunea pentru gătit o are încă din copilărie, de la 15 ani deja ştia că vrea să fie bucătar, plănuind să-şi deschidă un restaurant. Însă, valurile vieţii au determinat-o să urmeze domenii precum psihologia şi biologia, ca mai apoi să-şi ia şi diploma de bucătar.

 

După cursurile de la Institutul Culinar American din New York, Cat Cora a luat drumul Europei şi s-a perfecţionat în Franţa, cu doi bucătari deţinători a 3 stele Michelin: George Blanc şi Roger Verge.

 

Revenind pe meleagurile americane, a devenit bucătar al Bistroului “Don Giovanni” în Napa Valley. Astfel, măiestria cu care se descurca în bucătărie a atras toate privirile marilor producători de televiziune, aşa că i s-a oferit să-şi etaleze talentul în show-ul de televiziune “Melting Pot”, în 1999. De asemenea, purtând mereu originile greceşti de care este extrem de mândră, a avut propria emisiune cu tema bucătăriei greceşti, “My Country, My Kitchen: Greece”.

 

A devenit star abia după ce a ajuns în echipa permanentă de bucătari ai emisiunii “Iron Chef”, fiind singura femeie din acest show de televiziune în care bucătarii începători trebuie să concureze împotriva unor “bucătari de fier”, în timp ce, preţ de o oră, gătesc pe baza unui ingredient stabilit.

 

Lui Cat Cora îi place să gătească ce are la îndemână, să încerce ingrediente noi şi să descopere reţetele culinare definitorii pentru ţările pe care le vizitează. De exemplu, din Costa Rica şi Singapore a adus produse proaspete şi aromate cu care alcătuieşte reţete pentru întreaga familie.CAT CORA

 

În ciuda numelui pe care îl poartă, “iron” (fier), Cat Cora a fost una dintre celebrităţile care a sărit în ajutorul victimelor tsunamiului din 2004, înfiinţând “Chefs for Humanity” (Bucătari pentru umanitate), iniţiativă care i-a adus şi un post de purtător de cuvânt al UNICEF, pe probleme de nutriţie.

 

Din 2010, Cora s-a înscris şi în campania iniţiată de Michelle Obama, “Chefs Move To Schools” (Bucătarii merg la şcoală), pentru a-i ajuta şi ghida pe bucătarii din cantinele şcolilor să gătească meniuri sănătoase pentru copii.

 

Cat Cora...un “Iron Chef” care îşi merită pe deplin numele!

 

surse imagini: esquire.com

Autor: IRINA B.

 

 

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement