Chef Nobuyuki Matsuhisa

Home « Profil « Chef

Nobuyuki "Nobu" Matsuhisa (născut la 10 martie 1949 ) este bucătarul-şef al restaurantului Matsuhisa, din Los Angeles, cunoscut pentru fuziunea de mâncăruri tradiţionale japoneze cu ingrediente din America de Sud (peruviene).

Nobu s-a născut în Saitama, Japonia. Când avea doar şapte ani, tatăl sau a murit într-un accident de maşină, iar el şi cei doi fraţi mai mari au rămas în grija mamei. După ce a absolvit liceul, a lucrat la restaurantul Matsue Sushi în Shinjuku, Tokyo, timp de şapte ani şi a fost invitat de către un client antreprenor peruan de origine japoneză să deschidă un restaurant japonez în Peru. În 1973, la vârsta de 24, el s-a mutat în Peru (Lima) şi a deschis un restaurant în parteneriat cu sponsorul său.

 

Nobu nu a putut găsi multe dintre ingredientele japoneze şi a trebuit să improvizeze, creând astfel un stil unic de preparare care presupune combinarea ingredientelor din Peru cu preparate japoneze. În 1977, s-a mutat la Los Angeles şi a lucrat la restaurantele japoneze "Mitsuwa" şi "Oshou", iar mai târziu, în 1987, şi-a deschis propriul restaurant "Matsuhisa" pe Bulevardul La Cienega (Beverly Hills).

 

Restaurantul a devenit rapid un punct fierbinte şi a fost frecventat de celebrităţi de la Hollywood, printre care Robert De Niro, care l-a invitat pe Nobu să deschidă un restaurant în Tribeca, New York, pe care l-au deschis în august 1993.

Cu timpul, lanţul de restaurante s-a extins în toată lumea, în prezent existând în oraşe precum Milano, Londra, Dallas, Tokyo, Honolulu, Moscova, Dubai, Budapesta, Hong Kong etc.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: zimbio.com

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: bucatar, chef, gastronomie, master chef, restaurante
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement