Friptura de vita "au poivre"

Home « Profil « Chef

Pentru această reţetă ai nevoie de:

Ingrediente: 4 bucăţi muşchi de vită; sare; 2 linguri de piper boabe; 1 lingură de unt nesărat; 1 linguriţă ulei de măsline; 1/3 cană coniac, plus 1 linguriţă; 1 ceaşcă de smântână
 

Mod de preparare: Scoate bucăţile de carne din frigider cu cel puţin 30 minute şi până la o oră înainte de preparare. Freacă-le cu sare pe ambele părţi. Zdrobeşte boabele de piper cu un mojar şi împrăştie bobiţele uniform pe-o farfurie. Dă bucăţile de carne prin piper, până când sunt "îmbrăcate" în piper.
 

Într-o tigaie medie, la foc mediu, topeşte untul şi uleiul de măsline. De îndată ce untul şi uleiul încep să devină aurii şi iese fum, aşază delicat carnea în tigaie. Las-o să se prăjească timp de 4 minute pe fiecare parte. Odată ce s-a făcut friptura, scoate-o pe o farfurie, înveleşte-o cu folie de aluminiu şi dă-o deoparte.
 

Scurge excesul de grăsime din tigaie şi din nou pune tigaia pe foc. Când s-a încălzit uleiul, toarnă 1/3 cană de coniac în tigaie şi cu grijă flambează alcoolul. Redu focul şi pune smântâna. Las-o să fiarbă aproximativ 5-6 minute, timp în care amesteci în ea. Adaugă coniacul şi asezonează cu sare, după care aşază bucăţile de carne pe-o farfurie, toarnă sos peste şi serveşte.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: my-table.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: chef, gastronomie, mancare, retete culinare
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement