Horia Varlan, "cireasa din varful tortului"

Home « Profil « Chef

Încă de când a furat primele secrete ale artei culinare de la bunica din partea mamei, o ardeleancă dintr-un sat din judeţul Alba, maestrul bucătar Horia Vârlan a ştiut că este ceea ce îl fascinează.

A învăţat să gătească prima dată mămăliguţă, apoi ouă prăjite, ajungând, ca în prezent, să fie unul dintre cei mai cotaţi bucătari de pe meleagurile noastre.

Pe lângă călităţile sale ca bucătar, este şi om foarte prietenos, glumeţ şi vorbăreţ. Îi face deosebită plăcere să vorbească despre ceea ce face, despre bucate şi bucătărie.

Consideră că gătitul este un hobby sănătos, în detrimentul nopţilor petrecute prin cluburi sau cine ştie ce hobby-uri mai puţin sănătoase.

Nu are un anumit fel de mâncare pe care preferă să-l prepare. Îi plac foarte mult sarmalele şi brânza cu mămăligă, dar să le mănânce.

Dar sunt şi unele mâncăruri care nu-i plac nici acum! De exemplu, în copilărie, nu-i plăcea mămăliga cu lapte şi prune afumate, dar nici mâncarea de bame, pe care o pregătea foarte des bunica din Ardeal. În schimb, îşi aminteşte cu plăcere de laptele covăsit, găluştele cu prune, colărezii cu lapte.

"Cireaşa de pe tort” l-a făcut cunoscut, nu vedetă. În opinia lui, vedete sunt Hagi, Ilie Năstase, Mihaela Rădulescu.

Cu toate că nu şi-a dorit să devină cunoscut, le răspunde tuturor, stă la pozat, vorbeşte cu toată lumea, împărte cu drag şi cu zâmbetul pe buze autografe.

Între timp, şi-a lansat şi propria carte de reţete, "Bucatele noastre”, despre care povesteşte cu multă pasiune cum a strâns acele reţete de la bunica sa sau de la diverse bucătărese pricepute.

Împreună cu câţiva colegi, chef Horia organizează team building-uri pentru diverse companii. Aici, oamenii vin, gătesc, se simt bine, se distrează.

Şi-a dorit un nou concept de petrecere a timpului liber care îmbină gătitul cu distracţia.

În ce constă?

Horia Vârlan şi Cezar Munteanu prepară în faţa celor prezenţi cele mai gustoase reţete, pe care le degustă împreună.

În fiecare seară, tematica diferă. Participanţii experimentează culturi gastronomice din Spania, Italia, Grecia, Mexic sau Liban. Fiecare participant are la dispoziţie toate ingredientele şi propria insulă de gătit pentru a pregăti uşor delicioasele reţete.

 

Lui Horia Vârlan i-a surâs ideea încă de la început şi acum nu regretă nimic, chiar dacă asta îi ocupă şi mai mult timp.

Dar se merită...felul cum vorbeşte despre toată această experienţă culinară îl face să radieze de mulţumire şi împlinire.

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: feminis.ro

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: bucatar, chef, cireasa de pe tort, gastronomie, Horia Varlan
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement