Laura Calder: un bucatar de top

Home « Profil « Chef

Laura Calder este un renumit bucătar american, care se bucură de faimă şi succes, aflându-se printre cei mai cotaţi bucătari din lume!

 

Cu paşi mărunţi, Laura a învăţat să-şi arate dibăcia în patiseria franceză, vinuri alese şi preparate culinare demne de restaurante celebre.

 

Laura Calder mărturiseşte adesea că, încă din copilărie, a fost un mic bucătar, iar budincile bunicii, pâinea de casă, laptele proaspăt sau legumele din grădiniţa proprie sunt amintiri culinare, de care îşi aduce aminte cu drag.

 

Are chiar şi un motto după care se ghidează în această lume aflată sub bagheta gastronomiei: "Găteşte în fiecare zi ca şi cum ai avea oaspeţi la masă!".

 

Pasiunea pentru gătit a determinat-o să renunţe la a mai fi jurnalist. S-a înscris la o şcoală de bucătari din Vancouver, iar de aici drumul ei s-a împletit cu bucătăria, reuşind, în numai câţiva ani, să se afirme printre bucătarii americani de renume internaţional.

 

Cu timpul, a căpătat experienţă, iar norocul i-a surâs atunci când a cunoscut-o pe Anne Willan, autoare de cărţi de bucate şi fondatoarea "Ecole de Cuisine La Varenne" în Burgundia, Franţa, care i-a făcut o ofertă greu de refuzat: să-i devină ajutor bucătar, ofertă pe care a acceptat-o instantaneu!

 

Cât timp a stat în Franţa, a avut răgazul să decopere mult mai mult secretele bucătăriei franceze, de care era îndrăgostită încă de pe băncile facultăţii, a reuşit să-şi aprofundeze studiile în materie de vinuri şi să fie şi bucătar privat atunci când cineva o solicita.

 

De asemenea, Laura a învăţat să aprecieze frumuseţea meselor cu familia sau cu prietenii, pe care francezii le tratatează ca pe un adevărat eveniment. De la homari, foie grois până la chifteluţe, toate au putut fi gătite de Laura şi prezentate într-o manieră interesantă tuturor celor care veneau în vizită.laura cadler

 

La Paris, toate aromele întâlnite au determinat-o să-şi scrie prima carte de bucate, "French Food at Home”, apărută în 2003, carte care a avut succes în America şi i-a adus şi o emisiune de televiziune intitulată la fel.

 

Pentru cele trei sezoane pe care le-a filmat în 2005, a primit premiul "James Beard Award", un fel de Oscar pentru bucătari, şi i-a adus difuzarea emisiunii în 7 ţări. În plus, a mai primit anul trecut titlul de cavaler al "Ordinului Naţional Francez" pentru merite în agricultură, o distincţie oferită pentru promovarea bucătariei franceze.

 

surse imagini: mylifelist.org

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: bucatari, gastronomie, master chef, retete culinare, top chef
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement