Nicolai Tand, magicianul aromelor

Home « Profil « Chef

Nicolai Tand, managerul localului cu specific franțuzesc "La Cantine de Nicolai", a reușit să îmbine cu succes gastronomia franceză și lucrările de artă contemporană care desăvârșesc design-ul interior, creând un local cu personalitate, pentru clienți pe măsură. Deschisă în plină criză financiară, micuța oază pariziană de la parterul unei clădiri de birouri din strada Povernei nr 15-17, este ferită de privirile trecătorilor. Dar asta nu îl deranjează pe Nicolai, care pune mai degrabă accent pe reclama “bouche a oreille” decât pe marketing agresiv. Neavând experiență prealabilă în domeniu, a fost nevoit să răspundă pasiunii pentru bucătărie într-o conjunctură care ulterior s-a dovedit a fi benefică. "În orice activitate te-ai implica, dacă o desfășori cu pasiune și perseverență poţi ajunge la excelență", este de părere Nicolai Tand. Despre perioada petrecută în Franța povestește că prima dată s-a angajat într-un restaurant ca runner - șapte luni cărând doar platouri. După aceea, șapte luni a fost piccolo și încet-încet, în doi ani a ajuns director general. După o vreme a vrut să deschidă un restaurant în Franța, dar cum era destul de dificil s-a decis să se întoarcă în țară și să implementeze ideea aici.

Dintotdeauna s-a considerat o fire deschisă și dezinvoltă și, deci, în mod natural îi face plăcere să interacționeze cu oaspeții, să le perceapă starea de spirit și astfel să le creeze cele mai bune condiții pentru a se simți ca acasă, asemenea lui. Singurul factor definitoriu în administrarea oricărei afaceri este pasiunea pentru activitatea desfășurată. Dacă nu este îndeplinită această cerință elementară, orice ansamblu de calități este inutil. Într-adevăr, ar putea să identifice anumite aspecte favorabile în această privință: răbdare, determinare și fler, într-o ordine aleatorie și nu neapărat în această formulă, mai completează Nicolai imaginea unui manager-chef de succes.

Mai multe despre Nicolai și restaurantul său puteți sa aflați din interviul realizat în timpul unei vizite.

 

 

 

 

 

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: aprilie 2012
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement