Sa facem cunostinta cu Ligia Pop

Home « Profil « Chef

Cine este Ligia Pop?

O femeie adevărată, o mamă şi so
ţie dedicată, persoana pe care o admir extrem de mult.

 

Pe lângă toate astea, nu uită să fie raw food chef (bucătar specializat în bucătăria vegetală fără foc), să susţină demonstraţii culinare şi expoziţii naţionale pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Şi-a câştigat respectul tuturor, inclusiv al meu, datorită modestiei de care dă dovadă. Deşi promovează stilul de viaţă raw vegan, nu forţează pe nimeni să renunţe la mâncarea gătită.

Jumătate româncă, jumătate grecoaică, cetăţean român, dar şi cetăţean american, a ales să rămână în România, tocmai pentru că aici se simte acasă, aici îşi doreşte să promoveze un stil de viaţa sănătos, raw veganismul.

La numai 34 de ani, Ligia a trăit şi făcut câţi alţii într-o sută.

Este autoarea cărţilor de bucate: "Reţete Vegane Fără Foc", "Deserturi pentru Părinţi şi Copii Sănătoşi" şi a cărţii "Germeni şi Vlăstari – Surse de Sănătate şi Energie", este gazda show-ului TV online, "Ligia’s Kitchen", şi a emisiunii "De Vorbă cu Ligia".

Ca şi cum nu ar fi de-ajuns toate astea, este câştigătoarea, alături de alţi 15 bucătari din lume, a titlului internaţional, "YouTube Next Chef", iar din 2010, este coordonatoarea naţională a mişcării "România Goes Raw".

De-a lungul timpului, în urma informaţiilor descoperite, a documentaţiei, atât prin intermediul cărţilor, cât şi prin participarea la seminariile şi cursurile de nutriţie fără foc din cadrul Institutului Hippocrates din Florida, şi-a dorit să împartă şi românilor un stil de viaţă mai aparte, cel raw vegan.

Aşa că, în 2009, a dat startul cu o campanie de promovare a hranei vii.

A demonstrat că se pot găti reţete culinare nemaipomenite, foarte rapid de preparat (3-10 minute), foarte sănătoase, toate bazate pe hrană vie.

A schimbat mentalităţi, opinii, stil de viaţă, ne-a făcut să privim crudităţile sub o altă perspectivă.

Acum, felurile principale precum supele, chiftelele, pateurile diverse, pâinea din seminţe şi nuci, prăjiturile speciale, îngheţatele, torturile deosebit de fine se pot găti 100% natural.

Primul pas era deja făcut. S-a început să se vorbească din ce în ce mai mult despre veganism, au apărut primele, bloguri, apoi au urmat restaurantele.

În martie 2010, Ligia a început campania "Mănâncă sănătos o zi pe săptămână", prin care încuraja oamenii să îmbine alimentaţia obişnuită cu cât mai multe crudităţi proaspete, salate din frunze diverse, care să nu lipsească la nici un fel de mâncare gătită.

În primăvara anului 2013, Ligia îşi continuă "menirea", îndrumă şi învaţă pe toată lumea, vorbeşte cu atâta pasiune despre ceea ce face încât îţi este imposibil să nu o adori...

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: verticalnews.ro

 

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: deserturi, gastronomie, Ligia Pop, raw vegan, retete raw vegan
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement