Top 5 bucatari din Anglia si SUA

Home « Profil « Chef

Nu există pasiune mai mare decât aceea pentru mâncare. În timp ce pentru unii, mâncarea este doar o sursă de energie sau ceva pe care se consideră datori să o consume de trei ori pe zi fără a se preocupa prea mult de ea, alții fac din a mânca o pasiune în fiecare zi și ne desfată cu minunatele lor secrete și idei culinare.

 

În acest articol vom prezenta celebritățile din topul bucătarilor –șefi din Marea Britanie și SUA și vom spune ce îi face atât de speciali.

 

Nr. 1 este faimoasa jurnalistă de publicații culinare, în vârstă de 54 de ani, autor de cărți de bucate și bucătar – șef celebru: Nigella Lawson. S-a născut la Londra în iarna anului 1960, este fiica lui Nigel Lawson și a decedatei Vanessa Salmon. La 44 de ani, jurnalista arată la fel de tânără și strălucitoare ca în tinereţe.

 

Cariera ei de gazdă a unei emisiuni de televiziune și jurnalist culinar s-a conturat la începutul anilor '80. În 1998 a început faimosul show culinar “Nigella Bites”. Emisunea a înregistrat un succes imediat în toată lumea. Oricine a putut admira cum Nigella pregătea cele mai rafinate și sofisticate meniuri fără cel mai mic efort. Rețetele ei s-au dovedit a fi întotdeauna cele mai bune, mai practice și mai numeroase și de aceea este un autor internaţional de cărți de bucate.

 

Următorul pe lista noastră este jurnalistul culinar, fan al blues-ului și personalitate de televiziune - Anthony Bourdain. Cunoscut pentru simțul umorului și pentru meniurile sale, Anthony Bourdain este un jurnalist care a călătorit în jurul lumii și a experimentat numeroase feluri de alimente din fiecare cultură culinară.

 

Jurnalistul de 58 de ani și-a început cariera în serialul TV numit ,,Fără inhibiţii”, pentru realizarea căruia a călătorit în jurul lumii, experimentând și lansând tot felul de mâncăruri diversificate și rafinate. A lucrat și pentru faimosul show culinar ,,Top chef” și a avut numerose apariții ca oaspete la diferite showuri TV. Absolvent al Institutului Culinar American, Bourdain este iubit de toată lumea pentru clasicul simț al umorului și pentru toate secretele deliciilor sale.

 

Nr. 3 pe lista noastră este bucătarul hippie Jamie Olivier. De când s-a decis asupra carierei sale, Jamie a fost un mare revoluționist și activist. A devenit popular cu serialul TV care s-a ocupat îndeosebi de pregătirea mâncărurilor organice și de bucătăria italiană și britanică. El a pregătit rețete clasice care au fost încercate și aprobate de oameni de pe tot globul. Fiind activist și implicându-se în multe campanii, Jamie a fost înconjurat de numeroase controverse. A fost chiar discriminat pentru tranșarea unui miel în cadrul show-ului său TV, unii etichetând-o ca un act de cruzime față de animale, iar alții numind-o un mod corect de a tranșa un miel.

 

În 2005 și-a început campania pentru ,,School Dinners” , al cărei scop era să îmbunătățească din punct de vedere calitativ produsele alimentare oferite copiilor în școli. Aceasta s-a bucurat de un imens succes. Actualmente, lucrează la serialul TV numit ,, Reţete în 15 minute, cu Jamie Olivier”, care abordează în principal cum să gătești bine într-un timp scurt.

 

Va urma...

 

 

 

Autor: Adam Fiaz

sursa foto: spectator.co.uk

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: bucatari, chefs, gastronomie, restaurante, retete culinare
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement