Un roman a fost desemnat cel mai bun sushi chef din lume

Home « Profil « Chef

Acum două luni, un tânăr de 24 de ani, pe nume Gabi Georgiu, cu 7 ani experienţă în bucătărie, ne-a umplut inimile de bucurie!

 

Acesta a câştigat titlul cu care se poate mândri oricine: este primul head sushi chef din România, statut dobândit la World Sushi Cup 2013, recunoscut de All Japan Sushi Association.

 

Ca "head chef sushi", tânărul bucătar clujean va avea rolul de a-i instrui pe ceilalţi colegi, în ceea ce înseamnă metodele de pregătire a sushi şi a măsurilor de igienă.

 

La începutul lunii martie, el a participat la prima ediţie a concursului internaţional de sushi "World Sushi Cup", desfăşurat în Japonia, de unde s-a întors cu două medalii de aur, "Gold Sushi Award", la secţiunile individual şi restaurant.

 

Acolo, în faţa juraţilor (şapte membri, toţi maeştri bucătari de sushi recunoscuţi pe plan internaţional), a pregătit un platou cu sushi, pe tema "trecerii de la iarnă la primăvară" cu somon, ton, caracatiţă, peşti japonezi şi mărar, dar și cu “Draculla Roll” cu somon, sos de roşii, cascaval şi usturoi.

 

Pentru proba de la secţiunea restaurant, bucătarul clujean a fost asistat de şeful lui de la restaurant, Tsuchiya Naofumi, care are o experienţă de 15 ani în pregătirea sushi şi care se află în România de 11 ani.

 

Deşi a fost desemnat cel mai bun sushi chef din lume, Gabi mărturiseşte că încă mai are de învăţat.

 

Întotdeauna a avut o afinitate pentru bucătaria japoneză, care i se pare specială prin atenţia acordată amănuntelor, gustului şi aromei fiecărui ingredient, sezonalităţii, naturaleţii.

 

Interesant este că acasă nu a gătit niciodată sushi, însă în bucătaria restaurantului Tokyo Sushi, din Cluj Napoca, se descurcă de minune!

 

Pentru Gabi, secretul unui sushi bun constă, din punctul lui de vedere, în procedeul folosit, iar preferinţele lui în materie de sushi ţin în majoritatea cazurilor de peştele folosit.

 

Visează să le calce pe urma maeştrilor bucătari care îl inspiră: Masayoshi Kazato, Ogawa Hirotoshi şi mentorul său, Tsuchiya Naofumi, pentru că sunt adevăraţi maeştri în materie de mâncare japoneză autentică.

 

Este foarte ordonat şi-i place să fie disciplinat, iar în bucătărie pune mare preţ pe curăţenie! Pentru mine, fiind instruit în acest sens şi de proprietarul şi bucătarul-chef Tsuchiya Naofumi, e foarte importantă curăţenia. Lucrând într-un mediu curat, cu produse de calitate, asta transmiţi clienţilor despre ceea ce eşti.

Acum, tot ce îşi mai doreşte acum este să devină mai bun în tot ceea ce face şi să obţină, ca şi maestrul lui, Tsuchiya Naofumi, diploma "Sushi Proficiency Certificate".

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: cluj.24fun.ro

 

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: bucataria japoneza, chef, gastronomie, master chef, sushi, sushi chef
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement