Zana dulce a ciocolatei: pastry chef-ul Anda Calinici

Home « Profil « Chef

Dacă nu-ţi spune nimic numele ei, atunci poate ai văzut-o la una din ediţiile MasterChef.

 

Iar dacă nici aşa nu ştii cine e, atunci fă cunoştinţă cu Anda Calinici, prima persoană din România care a reprezentat ţara la una din cele mai importante competiţii de ciocolată din lume.

 

Îţi spuneam mai sus că a fost la MasterChef. Aici, a gătit desertul perfect, Sarawak, tonka şi zmeură, desert care le-a cam dat bătăi de cap concurenţilor, având misiunea să îl reproducă.

 

Să începem cu începutul: Cine este Anda Calinici?

 

Locuieşte în Cluj Napoca, este căsătorită, a început să gătească dulciuri încă din copilărie, când, în loc să aştepte să primească ceva de la părinţi, se aventura singură în bucătărie şi este SweetToothFairy, o zână dulce care îşi dezvăluie secretele pe site-ul personal, www.andaoana.com.

 

Copilăria Andei a fost marcată de dulciuri. Şi atunci, şi acum este o mare pofticioasă, în copilărie îşi făcea singură îngheţată şi cremă de zahăr ars.

 

Şi uite aşa a învăţat să afle mici secrete ale bucătăriei, care au ajutat-o să se apuce de gătit serios în 2007.

 

În 2008, fiind atrasă de mediul online, s-a gândit să le împărtăşească tuturor pasiunea pentru gastronomie. Şi asta s-a concretizat într-un blog culinar, www.andaoana.com.
 

Trei ani mai târziu, numele ei era din ce în ce mai cunoscut, drept pentru care a participat la World Chocolate Masters, de unde s-a întors cu un binemeritat loc 5 şi cu satisfacţia că a pus România pe harta internaţională a ciocolatei.


În prezent, Anda are un laborator propriu, în care lucrează la foc automat, pe bază de comandă chiar şi 14 ore pe zi, însă merită orice sacrificiu, pentru că este "ceea ce îmi place să fac". Îşi foloseşte timpul în aşa fel încât să afle noi combinaţii din care să rezulte dulciuri spectaculoase.

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: farasuparare.ro

 

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: Anda Calinici, ciocolata, gastronomie, pastry chef, retete ciocolata
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement