Art Jazz Club, for yesterday, today, tomorrow

Home « Profil « Cluburi

Un prieten spunea: “Unul dintre aspectele hotărâtoare în alegerea unui loc pentru petrecut timpul prin oraș este pentru foarte mulţi dintre noi muzica. Nu de puține ori tindem să fim conservatori și să ieşim unde ştim că vom găsi muzică plăcută, pentru că nu agreem experimentele sau simplul “zgomot de fundal”. Salvatoare sunt în sensul acesta cluburile tematice.” Citind rândurile de mai sus mă gândesc că fie cel care le-a spus s-a lăsat dus de val, fie clubul tematic despre care vorbește este unul foarte bun. Luând în considerare a doua variantă, am pornit spre Art Jazz Club.

Jazz, jazz, dar cum rămâne cu design-ul? 

NameCa să te bucuri de muzica jazz, trebuie mai întâi să ajungi într-un club care setează atmosfera perfectă pentru asta. Intrarea mică și oarecum dosnică din Jazz Club este marcată discret de un banner luminos. Pentru necunoscători, recomand să mergeți cu cineva care cunoaște unde este amplasat clubul, pentru a nu petrece mai bine de 15 minute să îl căutați prin Pasajul Englez.

Trecem de banner și ajungem înăuntru. După cum sugerează denumirea, Art Jazz este genul de loc în care te retragi pentru a te bucura de muzica bună, de compania și mai bună a artiștilor care performează aici zi de zi, dar și de ambianța plăcută. Este creat în jurul ideii de a te simți ca la tine acasă, doar că nu vei fi singur ascultând întins pe canapeaua din sufragerie un CD cu jazz, ci în compania prietenilor și a unor nume celebre din industria muzicală românească.

NameInaugurat în 2001, în subsolul Galeriilor Orizont, clubul este garnisit cu scaune joase și cu mese inexpresive, ceea ce ar putea fi un dezavantaj din perspectiva celor cu așteptări ridicate. Noroc cu decorul cald în nuanțe discrete de auriu, care echilibrează într-un fel rigiditatea mobilierului! Parcă nici nu mai acorzi atâta importanță confortului scaunelor, când printr-o semi perdea de fum vezi titani ai jazz-ului urcând pe scenă. Și pentru că tot suntem la capitolul design și ne întrebam ce are special acest club, aflați că aici mai găsim un pian cu coadă, instrument destul de rar în peisajul muzical al cluburilor bucureștene. Climatizarea este fie insuficientă, dacă ne raportăm la numărul clienților fumători care vin în club, fie este oprită din cine știe ce motive tehnice. Afumat bine câteva ore, constați însă că timpul trece mult prea repede și că vrei să revii pentru încă o porție.

Meniu în ritmuri de jazz

Dar ce ar fi o ieșire în oraș fără ceva de băut sau de mâncat? Și dacă tot vorbeam mai devreme de “fumuri”, zic să tragem cu ochiul puțin și la meniul pus la dispoziție de Art Jazz Club. Vorbim despre un meniu atipic, care începe cu programul zilelor următoare, din dorința de a te lăsa să îți stingi mai întâi setea de muzică bună, apoi să frunzărești printre sortimente de bere, vinuri, cocktail-uri și cafele. Prețurile nu sunt tocmai mici, așa că fii sigur că ai suficienți bani pe card, dar nici prohibitiv de mari – o cafea costă 7 lei, berea costă în jur de 8 lei, iar pentru un cocktail vei scoate din portofel 15-20 de lei. Având în vedere că localul se află în centrul Capitalei, am spune că prețurile sunt rezonabile.

Pe cine poți asculta și vedea

Name

Art Jazz Club a devenit în timp un adevărat loc de pelerinaj pentru iubitorii de concerte live și lansări de albume, având ca protagoniști personalități ale jazz-ului românesc: regretații Anca Parghel și Johnny Răducanu, Harry Tavitioan, Mircea Tiberian, dar și o mulțime de trupe noi, precum Blazzaj, Alb pe Dos, Baba Novac, excentrica Butterflies In My Stomach sau mult mai cunoscuta Nightlosers. Dacă nu ai norocul să fii părtaș la un concert live, cum se întâmplă mai ales în weekend-uri, atunci poți să vezi un film alături de Ion Grosan (duminică, de la ora 19.00), să participi la expoziții, ori să stai pur și simplu relaxat pe un scaun sau pe canapea și să asculți selecții de jazz alături de o cafea și de câțiva prieteni, în ritmuri de dixie, fusion, bebop sau soul.

Și pentru că tot veni vorba de expoziții e bine să știi că lunar sunt organizate două vernisaje de artă plastică cu vânzare - grafică și pictură, pentru cei dornici de redecorarea casei. De asemenea poți vedea piese de teatru sau participa la seri de dans. Sfârșitul lunii martie aduce o lansare de album, "The Romanian Jazz Collection”, responsabili pentru bună dispoziție fiind Luiza Zan & Friends.

Și pentru că proprietarul este o fire prietenoasă poți să îți organizezi petrecerea privată aici, singura condiție fiind să anunți cu minimum două săptămâni înainte, pentru a nu perturba programul concertistic al clubului. 

Așadar, poți merge în Art Jazz Club oricând ai chef de o cafea sau de muzică bună. 

 

Sursa foto: artjazzclub.ro  

Autor:  Oana  Calițu

Publicat in: aprilie 2012
Etichete pentru acest articol: anca parghel, art jazz club, club, jazz, johnny raducanu
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement