Primul vin spumant românesc la Casa Panciu

Home « Profil « Crame

Casa Panciu este o cramă cu tradiție, istorie și cultură foarte bogate.

De-a lungul timpului, Casa Panciu s-a remarcat prin multe vinuri pe piața românească. În anii 70, la Casa Panciu a fost produs primul vin spumant românesc.

Casa Panciu se află în mijlocul podgoriei domneşti din Codrii Sârbilor şi este moştenitoarea tradiţiilor seculare ale podgorenilor din Dealul Sârbilor.

Aceștia l-au determinat prin vinurile lor, pe domnitorul Gheorghe Duca să aşeze viţa de vie pe sigiliul Moldovei şi au oferit iubitorilor de şampanie, strugurii pentru prima "şampanie" românească, după cum aflăm din istoria afișată chiar pe siteul lor.

Casa panciu nu se ocupă doar cu cultivarea viței de vie pentru vin, ci și cu cultivarea altor fructe, pe care le vinde sub brandul ANA ARE, in hypermarketurile Auchan, Cora, Real și Metro și în supermarketurile Mega Image.

În satul Sârbi, comuna Tifești din județul Vrancea a fost inaugurată recent secția de producere și îmbuteliere a sucului natural de mere.

Hala în care este amplasată secția este ultramodernă, cu o capacitate de depozitare de 1500 tone.

Pe lângă fructe proaspete și vinuri, Casa Panciu se mai laudă și cu o colecție micuță dar delicioasă de gemuri și dulcețuri, pe care le puteți achiziționa tot sub brandul ANA ARE.

La Capitolul vinuri, Casa Panciu are deja o reputație bine stabilită pe piața calității din România.

Vinuri cu tradiție, vinuri deosebite, vinuri spumante sau vinuri de colecție, orice ai alege de la Casa Panciu, calitatea este garantată.

Dacă doriți un vin deosebit, pentru o cină romantică, vă recomand să încercați Sagio de la Casa Panciu:

Sauvignon Blanc (30 lei) sau Fetească Neagră (30 lei).

În ofertă găsim și o serie de vinuri accesibile, dar care nu fac rabat de calitate. Mie personal mi-a plăcut foarte mult gustul deosebit al vinului Băbească Neagră (14,99 lei).

Băbeasca Neagră este un soi autohton, românesc, răspândit in special în podgoriile din Moldova.

Alături de Fetească Neagră, este un „soi erou", care a rezistat concurenței soiurilor roșii aduse din străinătate după invazia filoxerică.

Dacă preferați ceva mai fructat din aceeași colecție, puteți opta pentru Băbească Roze (14,99 lei).

Dacă sunteți amator al vinurilor albe, la Casa Panciu găsim o ofertă foarte bună la Fetească Albă, Sauvignon Blanc sau Muscat Otonel, toate la 13,99 lei.

Dacă sunteți în ajunul unei aniversări și nu aveți nicio idee cu ce să vă serviți invitații, astfel încât să nu cheltuiți foarte mulți bani, dar să aveți și un feedback bun, Casa Panciu vă sare în ajutor cu vinul împachetat la 3 litri, în sistem bag in box.

Acest sistem este foarte ușor de utilizat deoarece este dotat cu un sistem de autoservire.

Aici puteți opta pentru:

  • Fetească Regală + Muscat Otonel demisec (23 lei)

  • Fetească Regală demisec (23 lei)

  • Băbească Regală demisec (23 lei)

  • Fetească Neagră demisec (23 lei)

Iar dacă vă doriți un cadou special pentru o persoană deosebită, ce alt mod mai frumos găsiți de a vă exprima sentimentele, decât printr-un vin spumant cu tradiție și renume?

Puteți alege între:

  • Fetească Regală + Muscat Otonel (16,99 lei)

  • Băbească Roze (16,99 lei)

  • Muscat Otonel (16,99lei)

Eu zic că sunt suficiente motive să acordați o vizită de investigare măcar, cramelor Casa Panciu. Cu siguranță nu veți pleca cu mâna goală, când veți fi pus față în față cu calitatea superioară a vinului la prețuri atât de accesibile.

Autor: Ioana Dogaru

Sursă foto: 100construct.ro

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: Babeasca, Casa Panciu, crama, vin spumant
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement