Vinuri pline de erotism, doar la Crama Oprișor

Home « Profil « Crame

Crama Oprișor are la baza strategiei de afaceri, patru ingrediente simple: Pasiune, intuiţie, grijă pentru detalii, responsabilitate,

Cu aceste ingrediente, Crama Oprișor a reușit să își cucerească în timp și să își păstreze clientela.

Din originalitate, rafinament și respect pentru vin, cei de la Crama Oprișor s-au împrietenit cu pictorul Ciprian Paleologul pentru a realiza în ediție limitată, colecția de ”Artă și vin” Erotikon.

Vinurile care s-au ridicat la standardele impuse de colecție, au ajuns să facă parte din ea datorită vinificatorului Veronica Gheorghiu ”care extrage maximul de expresie din fiecare boabă de strugure sau din fiecare butoi de stejar” și oenologul Liviu Grigorică, ”alchimistul care descoperă proporțiile perfecte dintre vinurile ce compun mai târziu cupajele”.

Crama Oprișor i-a oferit pictorului Ciprian Paleologu mână liberă în ceea ce privește acest proiect.

După cum era de așteptat, etichetele colecției de vin au fost catalogate în diverse moduri, de la ”artă erotică” la ”pornografie”, de puriști și progresiști deopotrivă.

Cu toate acestea, nimeni nu poate să îî renege lui Erotikon, titlul de ”primă colecție care a adus în contemporan o temă clasică, accea a legăturii dintre vin, artă și erotism”.

Etichetele realizate în colaborare cu pictorul Cirpian Paleologu spun diferite povești asemănătoare cu povestea gustului vinului respectiv.

De exemplu, eticheta de la Shiraz ”emană sexualitate brută, exces până la limita uitării de sine”.

Personajele de rase diferite prezentate în etichetă (roșu și albastru) ce se îmbrățișează, sunt simbol al strânsei legături dintre soiul Shiraz și pământul de la Oprișor, dintre gustul fructuos și textura catifelată ale acestui vin.

Eticheta vinului Cabernet Sauvignon de la Erotikon, considerat ”fiul cel mare” al familiei Oprișor, spune o poveste despre ”viața de familie, despre miracolul nașterii și despre viața nouă care capătă alt trup”.

Merlot-ul este unul din vinurile care produce cele mai mari variații de gust sau de aromă.

Merlot-ul își păstrează nucleul dar își poate modifica de la an la an sau de la un petec de pământ la altul, modul în care se îmbină aromele sale puternice, tăria sau chiar consistența licuorii.

Tot în încercarea de a combina armonios vinul cu arta, cei de la crama Oprișor au lansat și colecția bazată pe mitologia chineză, Fragmentarium.

Fragmentarium ”surprinde momente cheie ale existenței umane, cu personaje rupte din orice context de relație interpersonală, obligate să se uite înăuntru, amintind că omul este de fiecare dată singur împotriva marilor adevăruri”.

Vinul ”Fragmentarium” este o combinare de Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz și Pinot Noir, care ordonează zeci de nuanțe.

Vinul din colecția ”Fragmentarium” are o putere mare de învechire, putând fi servit la fel de bine și azi, și în anul 2020.

”Nenumita” este cea de-a doua colaborare dintre Oprișor și pictorul Ciprian Paleologu și este un experiment, fără a fi o poveste prestabilită.

Pentru această colecție, Paleologu a creat 3 personaje generice: Femeia, Copilul și Flacăra,personaje care fac trimitere la o lume mistică, o lume a vrăjilor și a poveștilor nespuse.

Pentru a amâna accesul la vin și a transforma amânarea într-o adevărată aventură demnă de un erou de poveste, cei de la Oprișor au dotat sticlele de vin cu un capac bine-fixat, la care vei depune ceva efort pentru a-l deschide.

Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz și Merlot alcătuiesc colecția ”Nenumita”, colecție în care fiecare sticlă de vin te provoacă să îți creezi propriul basm.

Vă recomand cu căldură Crama Oprișor, locul unde fiecare vin spune o poveste și te transformă într-un personaj.

Autor: Ioana Dogaru

Sursă fotovinuldincluj.ro

 

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: colectie, crama, Crama Oprisor, vin
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement