Brutaria Concordia

Home « Profil « Patiserii

Aflată pe strada Dr. Iacob Felix nr. 63-69, la parterul clădirii Premium Plaza, cu aromele de pâine abia scoasă din cuptor, stă noua brutărie din Bucureşti, Concordia Bakery, un nou tip de cafenea şi model de "social business", chiar în centrul Bucureştiului. De la pâinea albă, la cea de secară şi cea cu seminţe de tip franzelă, împletită și sub formă de chifle, dar şi din covrigi bavarezi şi kornspitz, până la melcii cu scorţişoară, prăjitura linzer şi gugloful cu ciocolată, întreg meniul este unul de vis pentru toţi gurmanzii.Ceea ce nu ştiu cei care îi calcă pragul este faptul că brutăria Concordia are şi o organizaţie nonguvernamentală, "Concordia", care oferă sprjin copiilor şi tinerilor proveniţi din familii cu nevoi speciale, brutăria bazându-se pe conceptul de social business. Așa că toţi banii proveniţi din vânzarea produselor se întorc în cadrul organizaţiei pentru a ajuta în continuare la educarea şi integrarea copiilor în societate.

 

Proiectul Brutăria Concordia reprezintă un sistem complex, ale cărui activități principale (laboratorul-atelier din Ploiești) și conexe (punctul de desfacere "CONCORDIA Bakery" și serviciul de catering) sprijină tinerii din cadrul şi din afara organizației, în procesul de integrare socio-profesională.

 

Toate fondurile rezultate din aceste activități susțin cursurile atelierului de brutărie prin care tinerii pot obține diplome recunoscute de CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților), precum și în Uniunea Europeană, pentru meseriile de brutar și patiser-cofetar.brutarie

 

În cadrul atelierului, 24 de tineri au posibilitatea de a urma, anual, cursurile susținute în domeniile brutar și patiser-cofetar. Începând cu prima promoție de absolvenți ai școlii de meserii – atelierul de brutărie, în anul 2010, tinerii și-au găsit locuri de muncă atât în cadrul Brutăriei Concordia, cât și în alte fabrici de panificație.

sursă imagine:

 

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: cafenea, evenimente, lansare bucuresti, retete culinare
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement