Bucurestiul, aromat cu bunatati frantuzesti

Home « Profil « Patiserii

Dacă ar fi să denumesc cea mai delicioasă brutărie din Bucureşti, cu siguranţă n-aş sta pe gânduri şi aş spune Paul, a cărui produse îţi transmit acel "art de vivre" franţuzesc: gourmet şi sofisticat, dar în acelaşi timp tradiţional şi atemporal.

Amplasate în cele mai bune zone ale Capitalei, menite să cucerească chiar şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi, brutăriile Paul reprezintă întruchiparea perfecţiunii gastronomice.

Fie că te afli în Dorobanţi, Băneasa Shopping City, AFI Cotroceni sau în zona Universitate, aromele de pâine franţuzească abia scoasă din cuptor, reţetele unice cu ingrediente atent selecţionate şi dulciurile care, după ce le-ai gustat o dată, îţi rămân bine "înfipte" în minte, alcătuiesc elementele definitorii pentru identitatea mărcii Paul.

Nu degeaba, Paul se bucură de o reputaţie extraordinară, atât la nivel internaţional, cât şi în România, şi de o tradiţie de peste un secol în arta brutăriei.

De-a lungul timpului, brutăriile Paul au ştiut să se impună în acest domeniu prin profesionalism, calitate şi multă implicare din partea tuturor reprezentanţilor acestor brutării desprinse parcă din răi.

În România, Paul este pe piaţă din 2008, prima dată în Băneasa Shopping City şi apoi în Piaţa Dorobanţi şi Afi Palace Cotroceni, ajungând să numere 450 de magazine la nivel internaţional. Nu mult a durat până să se extindă şi în zona Universitate, pentru a fi mai aproape de bucureştenii iubitori de produse proaspete, acele minunăţii culinare, pentru care nu există comparaţie.

Şi când afirm asta, crede-mă pe cuvânt! Doar aici am mâncat fursecuri macarons (12 lei bucata), foarte pufoase, umplute cu cremă aromată şi extrem de atrăgătoare din punct de vedere vizual. Ca să nu mai spun de pâinea abia scoasă din cuptor cu măsline (15 lei/400 de gr), 6 cereale (8 lei/400 de gr), baghete cu susan, cu 5 cereale şi cu 3 sortimente de seminţe (6 lei/250 de grame).

Toate brutăriile Paul emană istorie pură, pentru care s-ar scrie file de poveste, din care să nu lipsească Macaron Frappe Vanilie (un mix delicios de lapte, frişcă şi aromatele Macarons de vanilie), croissantele, pain au chocolat şi melcii cu stafide.

Ceea ce îmi place la brutăriile Paul este ideea implementată în 1972, când s-a hotărât ca toate produsele să se coacă la vedere în cuptoarele bine încinse. Numai dacă arunci o privire asupra pâinii care creşte concomitent cu nerăbdarea de a o rupe în bucăţi, îţi dai seama că aici chiar e paradisul pe pământ.

 

Datorită lanţului de brutării Paul, zilele nu au fost niciodată atât de savuroase! Dat fiind specificul franţuzesc al produselor şi calitatea ingredientelor aduse din Franţa, Paul este locul pe care merită să-l vizitezi ori de câte ori ţi-e poftă de-un croissant autentic franţuzesc sau de o tartă cu fructe consistentă.

Ambianţa este una relaxantă şi liniştită, vânzătorii te întâmpină cu zâmbetul pe buze, gata să-ţi ofere sfaturi şi să te îndrume să cumperi "la crème de la crème", adică tot ce este mai bun şi mai gustos: pâine, baghete, croissant-uri, fursecuri macarons, tarte cu fructe, biscuiţi, sandvişuri, îngheţată, torturi etc.

Din 2008 până în prezent, brutăriile Paul şi-au câştigat cei mai fideli clienţi, pe care îi răsfaţă şi îi alintă cum altfel dacă nu cu delicii franţuzeşti care mai de care mai apetisante, drept dovadă că numai anul trecut, brutăriile Paul au încasat venituri de peste două milioane de euro, iar în prezent, sunt vizitate zilnic de peste 2.200 de clienţi.

Cum arată un client al brutăriilor Paul?

"Clientul Paul este oricine doreşte pâine, produse de patiserie şi cofetărie. Frecvenţa este dată de puterea de cumpărare a fiecăruia. Mai mult de jumătate dintre clienţi au o putere de cumpărare mare şi îi putem numi clienţi fideli".

Brutăriile Paul se adresează în principal clienţilor cu venituri medii şi peste medie, iar veniturile de 3.000 de euro/zi pe fiecare unitate sunt comparabile cu cele ale unui restaurant din Capitală.

 

 

Irina B.

sursa foto: stiuunloc.ro

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: brutaria Paul, croissant, gastronomie, retete culinare
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement