Eatermagazine! Creperie d'Amour


Haide in Centrul Vechi, la o clatita frantuzeasca!

Home « Profil « Patiserii

De puţin timp, în Centrul Vechi s-a deschis Crêperie d’Amour, o clătitărie gourmet cu clătite atât dulci, cât şi sărate, care fac parte din variaţii franţuzeşti spectaculoase.

Pe strada Nicolae Tonitza nr. 11, lângă alte asemenea localuri unde se mănâncă pe cinste, şi-a făcut loc Crêperie d’Amour, un concept unic în prepararea şi comercializarea deserturilor şi gustărilor din categoria "made-to-order food" pe piaţa din România, oferind o selecţie minunată de preparate proaspete şi naturale, pregătite chiar în faţa celor care vor să se înfrupte din clătitele franţuzeşti.

Crêperie d’Amour este o creperie mobilă, unde toate bunătăţile dulci se pregătesc ca în familie, gătite pe loc, din cele mai proaspete ingrediente şi cele mai iubite reţete din lume.

Cu un meniu de crêpes salées şi crêpes sucrées, această clătitărie îşi propune să cucerească toate gusturile celor care vizitează Centrul Istoric al Capitalei, cu clătite făcute cu dragoste, clătite pentru cei dragi, clătite amorezate...clătite cum în nicăieri nu mai vezi!

La orice oră din zi, această creperie îţi iese în cale cu clătite dulci la desert, clătite sărate la prânz şi cină, iar la sărbători, cu tort de clătite. Delicios, nu?

Spre marea bucurie a tuturor gurmanzilor, prima Crêperie d’Amour s-a deschis în Pipera, la sfârşitul anului trecut, iar anul acesta, datorită succesului avut, o nouă Crêperie d’Amour s-a instalat în Centrul Vechi, pe strada Nicolae Tonitza nr. 11, cu acelaşi meniu de clătite dulci şi sărate, dar şi bunătăţi noi, tot franţuzeşti.

Noul sediu va avea şi o tradiţie: în fiecare zi de luni va pune pe meniu un fel aparte, "Platouaşul Gourmet", cu selecţii din cele mai apreciate clătite.

 

De ce clătite franţuzeşti? Pentru că proprietarele sunt două doamne entrepreneur înnebunite după aceste preparate, care au călătorit până în Bretagne, acolo unde s-au inventat clătitele şi unde les crêperies se găsesc la rang de artă.

Georgiana Gheorghe, Madame L’ Administrateur, se ocupă de bunul mers al afacerii, iar Adela Cătălina Bulic, philosophe des crepes şi poet, se ocupă de reţete, farmece şi reţeta succesului, adică de brand concept şi development şi de marketing. Amândouă sunt atât de dedicate pasiunii lor, clătitele, încât le poţi vedea mereu ba făcând clătite, scriind pe tăbliţă noutăţile zilei, ba aducând mentă proaspătă sau numărând beţişoarele de vanilie din sertarul cu mirodenii.

Meniul se compune din feluri de bază "Pur şi simplu" şi feluri mai complexe "De-ale casei". În principiu, toate clătitele sunt făcute dintr-un aluat 100 %
tradiţional franţuzesc, cele dulci fiind din făină albă, iar cele sărate fiind gătite cu făină integrală sau de hrişcă.

Reţetele "Pur şi simplu" le găseşti mereu în meniul clătităriei, în timp ce clătitele "De-ale casei" le poţi savura în funcţie de sezon, inspiraţie sau în funcţie de cum preferi şi tu.

Pe lângă aceste două meniuri, mai găseşti unul mai elaborat, adică "Gourmet". Aici, umpluturile sunt complexe, cu o multitudine de combinaţii din ingrediente rare la reţetele dulci şi cu surprize interesante la reţetele sărate.

Şi cum după o aşa poftă, parcă ar merge şi o băutură rece, Crêperie d’Amour îţi stinge setea cu fel de fel de băuturi, reci şi calde, precum şi cu cafea din cele mai bune, sucuri fresh, limonade şi siropuri naturale făcute cu apă minerală sau apă plată.

În Centrul Vechi, în drumul tău spre şcoală sau serviciu, te întâlneşti cu Crêperie d’Amour zilnic, între orele 10.00 – 24.00.

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: clatite, Creperie d'Amour, gastronomie, retete clatite
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement