"Madame Lucie", paradisul prajiturelelor macarons

Home « Profil « Patiserii

Madame Lucie este paradisul prăjiturelelor macarons, al gemurilor de kiwi, portocale, lămâie, pepene, al caramelului sărat sau al fructelor confiate.

Situată în zona Dorobanţi, pe strada Tudor Ştefan nr. 26, această "madame" a dulciurilor multicolore te aşteaptă să te înfrupţi din prăjiturelele ei cu arome de banane, trandafiri, zmeură, ciocolată, cafea sau din cupcake-urile foarte ochioase, decorate cu tot felul de steluţe şi alte elemente comestibile.

La toate aceste delicii se adaugă, din această toamnă, "le macaron au naturel", adică macarons cu ingrediente exclusiv naturale, plasând "Madame Lucie" printre puţinii producători din lume care folosesc doar ingrediente naturale.

Cu o tradiţie de 3 ani, "doamna" dulciurilor franţuzeşti a ştiut cum să îmbine ideile apetisante cu deserturile pe măsură, creând o gamă largă de macarons cu arome de piersici, caise, ceai verde matcha, mango, fructul pasiunii, cupcakes, torturi delicioase etc.

În prezent, Madame Lucie este "raiul" aromelor şi al culorilor naturale, în care pudra de migdale fină (adusă din Franţa), albuşul din ouă proaspete, smântâna produsă la o fermă din România (special pentru cremele macarons) reprezintă ingredientele minune ale acestor dulciuri perfecte.

Şi ce perfecţiune! Cu un gust mai intens ca oricând, noile macarons au arome obţinute prin extracţie din plante sau fructe proaspete: petale de trandafir, piersici, caise, ceai verde matcha, mango, fructul pasiunii. Iar culorile sunt vii, delicate şi provin din pigmenţii de culoare ai plantelor sau din elemente care se găsesc în stare naturală: betacaroten din plante şi fructe, clorofilă din plante, cărbune, extract de carmin, extract de paprika etc.

În total, peste 20 de sortimente de macarons Madame Lucie, împărţite în două game de produse. Una clasică, în care se regăsesc arome apetisante de ciocolată neagră din Sumatra, trandafir, zmeură, fistic, vanilie, lămâie, cafea braziliană, cocos şi ciocolată-banană. Şi alta gourmet, care aduce cele mai exotice şi interesante combinaţii: trufe şi nucă, ispahan, piersici şi caise, mango şi fructul pasiunii, yuzu şi mentă, portocale roşii şi ghimbir, dar şi noi arome florale: bergamotă, flori de portocal şi iasomie.

 

Odată cu acest surplus de arome şi sortimente apetisante, Madame Lucie îşi schimbă semnătura, devenind "Le macaron au naturel", şi îşi invită iubitorii de dulciuri în boutique-urile Madame Lucie din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Ploieşti.

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

 

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: cupcakes, dulciuri, gastronomie, macarons, Madame Lucie
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement