Patiseria unde miroase a paine proaspat scoasa din cuptor

Home « Profil « Patiserii

Baghetă Brâncuși, cu semințe nigella și curry, tartă cu fistic și fructe de pădure, foccacia cu roșii uscate și ulei de măsline, prăjiturele cu fructe, biscuiţi cu diverse creme, croissant au vrai beurre, pain au bon chocolat...toate au singur punct comun: le găseşti la Pain Plaisir.

Brutăria-patiserie de pe strada Barbu Delavrancea nr. 1 (aproape de intersecția cu Ion Mihalache) s-a deschis pe 1 aprilie (nu a fost o păcăleală) şi de atunci continuă să-şi atragă clienţi pe bandă rulantă.

Motivele sunt evidente! Cum intri în Pain Plaisir, te întâmpină aromele de pâine proaspăt scoasă din cuptor, caramel și aluaturi de tarte dulci.

Aici, Monica, Irina și Tom au făcut din Pain Plaisir un loc unde totul e mereu proaspăt, iar servirea de calitate, care te determină să pleci zâmbind, cu bani mai puţini, dar cu stomacul plin.

Cine sunt Monica, Irina şi Tom?

Într-un cuvânt: proprietarii acestei minunăţii gastronomice.

Mai pe larg, Monica Aliman a fost director de vânzări în publicitate, apoi mai mulți ani s-a ocupat de marketing. Irina Stăncescu a lucrat la Ministerul Finanțelor, iar cele două sunt prietene de ani de zile.

 

La un moment dat, Irina a plecat să studieze la Cordon Bleu, în Paris. În timpul practicii pe care o făcea la Pierre Gagnaire, a cunoscut un patiser englez foarte simpatic, mare pasionat de aluaturi, de care s-a îndrăgostit. Adică Tom Rees, iar cei doi s-au mutat în România, pentru a deschide Pain Plaisir, alături de Monica.

Pain Plaisir se poate lăuda cu cele cinci tipuri de făină (untul e delicios, au fleur de sel și toate sunt din Franța), pâinea e pufoasă, cu crustă crocantă, aluaturile de tarte au o textură sfărâmicioasă și un gust minunat de unt, iar toate ingredientele sunt naturale și proaspete.

Bag mâna în foc că nu rezişti fără să cumperi ceva de aici. Odată ce ai păşit în această micuţă patiserie-brutărie, eşti cucerit de numeroasele croissante, tarte cu migdale şi fructe de pădure, brioşe de îţi lasă gura apă, tot felul de prăjiturele cu fructe, cu biscuiţi, cu diverse creme etc.

Ce-i drept, preţurile sunt un pic mai piperate, dar nu regreţi nicio clipă că trebuie să scoţi ceva mai mult din buzunar. Doar o viaţă avem, nu?!

La Pain Plaisir, preţurile pleacă de la 6 lei până la 40-50 lei: un esspreso este 8 lei, un ceai 7 lei, o cafea cu lapte 11 lei, un croissant 5 lei, o tart
ă micuţă 15 lei, cea medie 40 de lei, pâine integrală 9 lei/franzelă, baghete cu seminţe 6 lei. Pâinile mari se taie în funcţie de gramajul dorit (Polka - 24 lei/kg).

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: flavors.me

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: Pain Plaisir, paine coapta, patiserie Bucuresti, prajituri
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement