Paul - L'art de Vivre a la Francaise

Home « Profil « Patiserii

Paul este soțul fidel al ciocolatei și prietenul devotat al mirosului îmbătător al pâinii proaspăt scoase din cuptor. Este partenerul perfect pentru ședințele de Pilates, când profităm din plin de atenția acordată de o baghetă dietetică, savurând arome dulci de macaroons cu vanilie, suflate cu migdale.

O foaie de istorie

Paul Maison de qualite este o afacere de familie începută în anul 1889 de soții Mayot din dorința de a-i face pe francezi să își redescopere apetitul pentru pâinea bună.Name Prima lor brutărie a fost deschisă în anul 1889, pe strada Mackellerie din orașul Croix, lângă Lille, în nordul Franței. Franciza aparține în proporție de 23,7% companiei cipriote Tatika Investments, deținută de Puiu Popoviciu. Și pentru că orice afacere are nevoie de un capital pentru a putea porni, cele patru brutării și chioșcul Paul, extensie a brutăriei din Băneasa, au avut la bază o investiție de 2.5 milioane de euro. 

4 milioane de clienți lunar, în Franța și alți 100.000 în București, 6.200 de baghete cumpărate în fiecare oră, 43 de speciălități diferite de pâine rustică și fancy, 430 de magazine în întreaga lume, 22 de țări cucerite de savoarea franțuzească și o tradiție de 120 de ani fac din Paul un adevărat brand, reprezentant al rafinamentului și unicității gustului. Este dovada clară că „pâinea cu adevărat bună nu cunoaște frontiere!” Dar „plăcerile sufletului sunt mult mai importante decât orice etichetă de preț. Trebuie să învățăm să ne răsfățăm, indiferent de grijile cotidiene”, sau cel puțin așa cred urmașii familiei Mayot.

Design și preparate

NameConceptul rustic-chic, alături de ambianța caldă, te poartă pe vremea magazinelor mici tradiționale, tipic franțuzești, din clipă în clipă așteptându-te parcă să vezi o bonetă sau să auziun „Oui madame”. Odată intrată în patiserie, deja mă imaginez pe malurile Sennei, într-o după amiază de primăvară, cu un coș plin de arome proaspăt scoase din cuptorul vreunei bunici a Parisului boem. Mă urcam de bună voie într-un carusel al aromelor sofisticate și al gusturilor migăloase. Stăteam braț la braț cu savoarea migdalelor proaspăt măcinate, zăream mai în față câteva căpșuni proaspăt culese care te îndemnau să ceri a doua porție de tartelette, dar îmi făceau cu ochiul și merele acrișoare care „stăteau la taifas” cu dulceața de migdale și cu foietajul cu unt.

Farmecul Parisului boem este întregit de amabilitatea cu care personalul format din români te tratează, fiecare așteptând răbdător să te hotărăști ce vrei să comanzi. Și credeți-mă că nici cel mai greu examen din facultate nu se compară cu dificultatea cu care te confrunți alegând între o tartelleta cu căpșuni, o millefeuille, cu nu mai puțin de șase variante de cremă, un croissant cu dulceață de afine care te poartă într-o vale a deliciilor culinare, și cu un pain au raisins - pâine cu stafide numai bună pentru zilele ploioase în care te răsfeți cu o cană de ciocolată.

Între Paul și pâinile sale s-a înfiripat o adevărată poveste de dragoste. Pâinea cu 6 cereale, pâinea de secară sau cea cu semințe de in, pâinea de țară, în coajă aurie, mângâiată de stafide, măsline nervoase sau Mimolette în miez crocant sunt preferatele lui.

NameȘi pentru că a păcătui, fie și culinar, înseamnă să plătești un preț, în afară de orele de sport suplimentare, îți pot spune că un sandwich costă în jur de 15 lei, iar o tartă delicioasă costă 12 lei. Îți recomand cu căldură, și poftă în același timp, tartele cu lămâie și zmeură - vei putea jura că e zmeură proaspăt culeasă din curtea bunicilor, pe vremea copilăriei - , dar și prăjiturile cu cremă și căpșuni întregi.

Name

Și, am uitat îți spun, poate din cauza poftei teribile, că și ambalajele produselor sunt foarte cochete. Parcă mai observi detaliul ăsta când ai aromele sub nas...

Și în cazul în care ai decis să vizitezi Paul Maison de qualite poți merge în oricare dintre brutării cu încredere: Băneasa Shopping Center (parter), Radu Beller nr 1 (Piața Dorobanți) sau Afi Palace Cotroceni. Calitate, profesionalism și savoare - iată principalele calități care m-au convins că Paul va deveni prietenul meu cel mai bun în diminețile leneșe de duminică.

 

 

 

Autor:  Oana Calițu

Publicat in: martie 2012
Etichete pentru acest articol: capsuni, ciocolata, delicatese, Maison de Qualite, migdale, miros
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement