Cel mai bine se mananca la "Chocolat"

Home « Profil « Restaurante

Cum zilele trecute mi se făcuse poftă de ceva bun, care să mă cucerească pe loc, mi-am zis că locul potrivit este Chocolat, un melanj între cofetărie, brutărie, bistro şi cafenea.

Unde te poţi răsfăţa mai bine ca la Chocolat? În nicăieri!

 

Aici, o compoziţie artistică de gust, arome şi ingrediente naturale, delicios preparate de master cheful Robert Cruicu, este expusă tocmai pentru a ademeni şi mai mult eventualii pofticioşi.

Restaurantul Chocolat este situat pe Strada Stravropoleos, Calea Victoriei 12A, chiar în buricul târgului, tocmai pentru a satisface poftele tuturor celor care au drum pe acolo.

Povestea lui "Chocolat" este una interesantă: timp de 10 ani, Theo, proprietarul restaurantului, a stat în Belgia pentru a învăţa din experienţa maeştrilor cofetari de acolo, apoi s-a întors în România şi a înfiinţat "Chocolat", locul unde toate ingredientele sunt naturale.

Interiorul restaurantului este cozy, se îmbină perfect cu decoraţiunile din lemn, iar culorile calde, armonios îmbinate, dau o permanentă senzaţie de luminozitate.

Aici, totul se asortează, atât ca formă, cât şi cromatic, de la oliviere până la ulcica în care ţi se aduce limonada sau ceaiul.

Chelnerii sunt discreţi şi amabili, îţi recomandă şi îţi descriu felurile de mâncare, pe care ţi le aduc fără prea mari întârzieri.

Produsele ţi le prezintă cu atenţie, ceea ce dă un plus de eleganţă şi impresia de profesionalism.

În materie de mâncare, meniul este unul complet, cu de toate, potrivit fie pentru un mic dejun franţuzesc (preţ meniu: 19.5 RON), o gustare în drum spre întâlnirile de afaceri sau pentru un prânz rapid.

Poţi încerca supă de ceapă cu parmezan (preţ: 8 RON), foarte bună după părerea mea, sau, dacă ţii la siluetă, o salată (între 13 RON cea vegetariană şi 29 RON cea cu fructe de mare). Mai găseşti paste, grill sau lasagna.

Cel mai mare succes îl au tartinele cu diverse tipuri de brânză franţuzească servite pe tocător (9.5 RON), ciocolată caldă "mândria casei" (10 RON) şi limonadele sau oranjadele (6,5 RON).

Una peste alta, dacă vrei să mănânci bine şi variat, ai nevoie cam de 30-40 RON, în funcţie şi de ce îţi face cu ochiul din meniu sau din vitrină.

Cei de la "Chocolat" s-au gândit şi la cei care ţin post. Astfel, aici, găseşti un delicios meniu de post: tempura de legume cu sos de soya, o gustare apetisantă caldă-rece, asortiment de legume în sos de soya, caviar de vinere şi orez cu ciuperci, dar şi supă cremă de mazăre cu crutoane.

Un ingredient inedit pentru un prânz delicios este adus tocmai din Kenia. Salată de fasole verde de Kenia cu linte şi roşii este cu siguranţă un răsfăţ. Eu asta am ales să mănânc şi chiar n-am regretat.

Am rămas surprinsă să aflu că fructele de mare sunt de post, deci, pastele cu fructe de mare sunt un preparat special pentru perioadele de post.

Bineînţeles, nu puteau lipsi din peisajul culinar dulciurile. M-am răsfăţat cu duo mousse şi millefeuille cu cremă de alune, foietaje, pateuri etc.

Pentru mine, această escapadă la "Chocolat" a reprezentat răsfăţ maxim, delicatese de vis şi arome delicioase.

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: bewhere.ro

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: chocolat, dulciuri, gastronomie, restaurant, restaurant Bucuresti
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement