Eleganța întâlnește gustul în ”Orașul Interzis”

Home « Profil « Restaurante

Sunt o mare amatoare a bucătăriei chinezești. Ador combinațiile surprinzătoare de arome, gusturi și texturi cu care au reușit chinezii să cucerească lumea culinară.

Din acest motiv am fost încântată să aflu că pe strada Silvestru are reședința cel mai elegant restaurant cu specific chinezesc din Capitală.

Când pășești în Orașul Interzis vei fi surprins să descoperi un decor elegant, stilizat, care ”trece elementele specifice culturii chineze prin filtrul designului european”.

Dacă te-ai obișnuit ca mâncarea chinezească să vină la pachet cu elemente kitch-oase de decor, culori puternice și capete de dragoni, vei fi surprins să descoperi Orașul Interzis, care a păstrat simbolurile din cultura chineză, dar le-a încorporat într-un decor stilizat, aerisit și clasic.

Restaurantul este alcătuit din spațiu interior, care cuprinde 8 saloane și spațiul exterior, care constă într-o imensă terasă care, tratează într-o manieră contemporană elementele de design caracteristice culturii chineze.

De pe siteul lor aflăm că, intenția patronilor restaurantului a fost aceea de a oferi ”o experiență culinară completă, prin crearea atmosferei potrivite pentru servire unui meniu chinezesc autentic”.

De ce este meniul autentic? Pentru că la Orașul Interzis vom găsi în meniu preparate din toate cele 4 mari regiuni ale Chinei: Guangdong, Siquan, Zhejiang și zona de nord.

Fiecare din aceste regiuni are propriul renume pentru felul în care a contribuit la dezvoltarea bucătăriei chinezești și fiecare regiune se distinge prin specificul ei.

Ce mâncăm în ”Orașul Interzis”?

După cum spuneam, meniul restaurantului este pe cât se poate de complet, deci avem de unde alege.

La capitolul aperitive întâlnim preparate care ar putea ține loc cu succes unei mese copioase: pui cu 3 arome (23 lei), jambon în sos picant (22 lei), burtă de vită în sos picant (27 lei), sau limbă de porc (19 lei).bun bun

Dar cum la restaurantele chinezești se obișnuiește ca preparatele să fie puse pe mijlocul mesei și împărțite, vă recomand să încercați câte puțin din toate.

La capitolul carne de pui, găsim în meniu preparatele cu care ne-am obișnuit deja.

Eu vă recomand să gustați pui în sos picant (care este cu adevărat picant - 39 lei) sau pui cu bambus (32 lei).

La preparatele din carne de porc mi-au atras atenția două feluri de mâncare pe care nu le-am mai întâlnit pe meniurile restaurantelor chinezești din țară: costița cu usturoi (23 lei) și Jambon Hui-Guo (jambon, ardei gras, ceapă – 30 lei).

La capitolul carne de vită, am optat pentru vită în sos de bere (28 lei), preparat care s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele.

Mai puteți încerca fructele de mare servite la Orașul Interzis, deoarece sunt foarte proaspete, iar meniul vă propune multe variante tentante ale acestor preparate: creveți prăjiți pe plită încinsă (64 lei), frigărui de creveți în crustă (64 lei) sau 2 feluri albe de fructe de mare (calamar, meduză, ciuperci aromate, ceapă verde – 78 lei).

Dacă vreți să organizați o masă elegantă pentru o persoană specială, la Orașul Interzis puteți servi Homar cu usturoi (375 lei/kg), platou care se comandă cu 2-3 zile înainte.

Dacă vă mai rămâne puțin loc în stomac și pentru un desert, trebuie să încercați Prăjitura tradițională China ”Cremă de lapte prăjit” (24 lei).

Orașul interzis nu este doar un restaurant cu specific chinezesc, ci o adevărată experiență gastronomică pe tărâmul gustului.

Dacă doriți să aduceți atmosfera Orașului Interzis la tine acasă, poți comanda de la acest restaurant prin intermediul eater.ro.

Poftă bună!

Autor: Ioana Dogaru

Sursă foto: orașul-interzis.ro

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: design, Orasul Interzis, restaurant chinezesc
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement