Goccia, picatura culinara din inima Capitalei

Home « Profil « Restaurante

În centrul Capitalei, nu departe de Piaţa Romană (str. George Enescu, nr. 23) se află un loc magic, plin de savoare şi bun gust, marca Florin Dumitrescu: restaurantul Goccia.

Întregul restaurant este la fel de perfecţionist ca cel care îl coordonează, master cheful Florin Dumitrescu. De altfel, este singurul din Bucureşti cu un meniu semnat de celebrul bucătar.

 

Tot Goccia este singurul restaurant cu cei mai mulţi master chefi la un loc: 4 la număr, doi dintre ei foşti concurenţi MasterChef (Mihai Toader şi Ionuţ Iancu), unul extrem de talentat (Albert Cicur) şi Silviu Furdui, la fel de iscusit şi maestru în arta culinară.

Într-un oraş precum Bucureştiul, unde abundă restaurantele de calitate, Goccia este picătura care dă o savoare în plus preparatelor şi umple paharul cu aromele inconfundabile ale unor vinuri exclusiviste.

Goccia este amenajat modern şi cu gust, într-o casă din 1912, iar atmosfera care predomină în întregul restaurant este una familială. Practic, te simţi ca acasă, în propriul tău living room, înconjurat de scaune comode, biblioteci albe (decorate cu cărţi, vaze, sfeşnice) şi canapele cu pernuţe colorate.

Şi tot ca acasă te vei simţi odată ce vei comanda ceva de mâncare. Pregătită cu mare iscusinţă de către chefi, mâncarea este plină de arome şi arată demenţial. În orice preparat se simt influenţele bucătăriei internaţionale, în special cele franţuzeşti şi mediteraneene.

Printre delicatesele prezente în meniul restaurantului Goccia se regăsesc aperitivele (midii marinara cu cartofi prăjiţi, tartar de somon cu jeleu de roşii sau Aumaniere cu brânză de capră şi bacon, cu preţuri între 29-34 lei), salatele de tot felul (salată de spanac şi busuioc cu creveţi şi bacon - 36 lei, salată Perigourdine cu pipote de curcan - 28 lei sau salată cu fenel, sparanghel şi somon - 28 lei), supele (cu fructe de mare - 18 lei, de cartofi cu praz, de ceapă sau supă de roşii cu pesto de busuioc şi mozzarella – 14 - 16 lei), pastele (cannelloni cu ricotta şi spanac - 32 lei, tagliolini cu midii - 28 lei sau tagliolini cu creveţi şi dovlecei - 28 lei).

Ca feluri principale, merită să deguşti pulpa de raţă confiată şi varză fiartă în vin - 45 lei, pieptul de raţă cu sos de citrice şi spanac - 55 lei, muşchiul de vită cu sos de vin roşu şi legume natur - 68 lei sau ficatul de raţă la cuptor cu dulceaţă de fenel - 68 lei. Iar pentru un rafinament desăvârşit, ai la dispoziţie muşchi de vită Perigourdine cu foie gras, trufe şi fenel - 96 lei sau un platou cu fructe de mare - 145 lei.

Meniul cuprinde şi o serie de specialităţi din peşte şi fructe de mare: somon în crustă de ierburi cu piure de mazăre şi morcovi caramelizaţi (38 lei), caracatiţă cu cartofi, roşii cherry, busuioc şi fistic (55 lei), calamari prăjiţi cu sos tartar şi legume prăjite (40 lei), dorada Provencale (44 lei), scoici Saint Jacques cu Grand Marnier, fasole verde şi bacon (79 lei).

Pentru un răsfăţ complet, nu pleca fără să încerci un desert MasterChef, cum este moelluex au chocolat (18 lei), pomme du Sima (24 lei), crème brûlée (14 lei) sau trufe pe pat de bezea (18 lei).

 

 

Irina B.

sursa foto: andreeavasile.ro
 

Publicat in: martie 2014
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement