Gustul tradițional turcesc ”stă la picioarele dumneavoastră”

Home « Profil « Restaurante

Din 1993 până în prezent au existat numeroase tentative de a recrea gustul specific al preparatelor turcești.

Mulți au încercat, puțini au reușit, singura certitudine este că Golden Falcon a învins!

În Centrul Bucureștiului, la km 0, chiar ”la picioarele dumneavoastră”, stă triumfător de 20 de ani, restaurantul cu specific turcesc, Golden Falcon.

Golden Falcon este un nume sonor în lista restaurantelor cu specific din capitală, fiind chiar cel mai căutat local turcesc pentru evenimentele organizate de ambasada Turciei în România.

Restaurantul este recent renovat și decorat în stil oriental pentru a contribui și prin atmosferă la transpunerea clienților într-o lume fermecată, demnă de cele ”1001 de nopți”.

Meniul restaurantului este stufos și conține totul de la salate, grill-uri și kebab-uri la preparate pretențioase și condimente nobile.

La antreuri opțiuni sunt multe, și toate tentante. Vă sugerez, dacă sunteți cu prietenii în oraș, să comandați mai multe antreuri pe mijlocul mesei, pentru a încerca câte puțin din toate, fără a vă sătura înainte de felul principal.

Preferatele mele la capitolul antreuri din bucătăria turcească sunt: iaurt cu mentă, vinete cu sos de roșii, vinete umplute cu legume, bărcuțe cu cașcaval sau carne tocată și pui cu maioneză.

Toate preparatele sunt condimentate, savuroase și, nu în ultimul rând, proaspete.

La felul principal, la Golden Falcon kebab-ul este dincolo de puterea de descriere a cuvintelor.

Dacă vă este poftă de un gust puternic și intens turcesc vă recomand Kebeb din vită și oaie cu usturoi sau Kebab de vită și oaie cu iaurt și sos de roșii.

De asemenea, o aromă inedită și o savoare intensă are și Kebab-ul de miel cu vinete și iaurt.

La Golden Falcon chiar se simte că bucătarii sunt turci iar ingredientele sunt de ”la mama lor”.

Pentru a mai ușura treaba sistemului digestiv, puteți asezona Kebab-ul ales cu una din multele opțiuni de salată d epe meniul de la Golden Falcon: salata mixtă, salată de fasole verde, salată de proumb, salată de broccoli sau spanac cu orez (ideal pe post de garnitură).

Unul din lucrurile pe care le-am întâlnit la Golden Falcon și le-am apreciat a fost faptul că, înainte de a-ți alege kebab-ul, ospătarii îți prezintă vizual toate felurile de carne din meniu pentru a-ți oferi posibilitatea de a-ți alege exact bucata pe care vrei să o mânânci.

Dacă v-ați păstrat puțin loc și pentru desert nu ezitați să încercați o porție de baklava. Vă vor cuceri de la prima înghițitură.

De asemenea pe meniul de deserturi de la Golden Falcon întâlnim și Sarayli, orez cu lapte la cuptor sau Turkish delight.

Atenție! Toate aceste deserturi sunt foarte dulci și merg de minune în compania unui ceai turcesc.

Dacă sunteți amator de shaorma, vă recomand să gustați deliciosul kebeb cu gust autentic de la restaurantul Golden Falcon!

Dacă vreți doar o porție de ceva dulce autentic turcesc, dar nu aveți timp să ajungeți la restaurant, prin Eater.ro puteți servi deserturile de la Golden Falcon chiar la dumneavoastră acasă.

Autor: Ioana Dogaru

Sursă fotogoldenfalcon.ro

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: Golden Falcon, kebab, turcesc
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement