Isoletta (insula) din inima Capitalei

Home « Profil « Restaurante

Situat într-una dintre cele mai populate parcuri ale Capitalei, pe malul lacului Herăstrău, restaurantul Isoletta este, de departe, unul dintre cele mai rafinate restaurante cu mâncare proaspătă şi mediteraneană din Bucureşti.

Cu o poveste ce datează din 2007, Isoletta a fost cel care a introdus pe piaţa gastronomică a Capitalei un meniu cu specific italian, alcătuit dintr-o varietate de preparate culinare şi proaspete, fiind renumit mai ales pentru peştele disponibil zilnic, adus de două ori pe săptămână, fără intermediari, din Portul Mazara Del Vallo, Sicilia.

Restaurantul cu nume şi specific italian este elegant, predominând lemnul şi culorile calde, care asigură o ambianţă confortabilă, dar şi stilată. Serviciile sunt de calitate, iar chelnerii mereu zâmbitori şi dornici să te servească ireproşabil. Pe timpul verii, terasa restaurantului oferă o panoramă de vis a lacului Herăstrău, iar iarna, când se instalează încălzitoare, teresa este un bun prilej să vezi cum totul de afară este îmbrăcat în alb.

Meniul cuprinde mâncare italienească sau mediteraneană, unde vedetele principale sunt peştele proaspăt şi fructele de mare, aduse de 2 ori pe săptămână din Port of Mazzara Del Vallo, Sicilia, şi din Golful Terracina, Lazio. Restaurantul are o listă unică de vinuri care include o selecţie de vinuri italiene organizate pe zone viticole, printre care regăsindu-se şi celebrul Feudi di San Gregorio.

Aici, se serveşte doar carne argentiniană de calitate superioară, condimentată la fel de calitativ şi stropită cu ulei de măsline extra virgin extras din culturi bio. Ca să nu mai spun că atât piperul, cât şi sarea de mare sunt proaspăt râşniţate, conferind preparatelor multă savoare şi gust.

Printre cele mai apreciate feluri de mâncare se numără tartarul de ton (ca antreu), coda di rospo lângă peşte spadă şi creveţi cu risotto, broccoli şi arome mediteraneene sau biftec de ton cu arome proaspete.

Având în vedere că tot ce se găteşte în bucătărie este atent supravegheat de Domenico, un renumit bucătar şef italian, nu e de mirare că tot ce se prepară aici conţine ulei de măsline extravirgin, provenit din agricultura biologică!

Meniul abundă în specialităţi şi delicatese care fac cu ochiul oricărui iubitor de preparate pe bază de peşte: de la langustine şi creveţi roşii de Sicilia cruzi, creveţi Isoletta cu sos de whisky, capere şi măsline, până la mixt de fructe de mare cu sos Calabrez, pacheri cu crab şi creveţi roşii de Sicilia sau file de peşte dulgher cu fulgi de migdale.
Name
 

La fel de ispititoare sunt antricotul argentinian la grătar, sote-ul de scoici condimentate, bresaola cu parmezan şi rucola, cotletele de miel din Noua Zeelandă cu sparanghel cu unt şi parmezan sau gamberi alla diavola (creveţi în sos picant).

În materie de dulciuri, găseşti sufleu de ciocolată şi îngheţată de vanilie, căpşuni cu lichior de maraschino, tort de ciocolată caldă cu îngheţată, bărcuţă de ananas, tiramisu, panna cotta, tartă cu mere etc.

Totul este stropit cu vinuri de cea mai bună calitate, şampanie (Ruinart Rose, Dom Perignon etc), băuturi digestive (whisky, vodka etc), bere (Radeberger, Dab etc) sau băuturi naturale (limonata S'Pellegrino, Succo d'arancio "fresco").

Deschis 7 zile din 7, în intervalul 12:00 – 24:00, restaurantul Isoletta dispune de parcare privată, conexiune la Internet şi...multă voie bună.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, Isoletta, restaurant, restaurant Bucuresti
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement