"Jackie O", restaurantul dedicat primei doamne a Americii

Home « Profil « Restaurante

Există un restaurant în Capitală care îmbină pasiunea pentru mâncarea italiană şi cea pentru Jackie Kennedy Onassis, prima doamnă a Americii.

 

Numit "Jackie O", restaurantul este situat pe strada Ion Oţeţeleşanu 3A-3B, în zona Universitate, şi se spune, pe la colţuri, că este mai mult decât un loc rafinat din centrul Bucureştiului care aminteşte de frumuseţea şi eleganţa primei doamne a Americii.

Proprietarii, care au fost plecaţi de peste un deceniu în Italia, şi-au dorit să aducă o parte din savoarea ţării pastelor şi a pizzei, ţară preferată de Jackie Kennedy Onassis.

Aşa că au pus pe picioare o afacere care îmbină pasiunea pentru gătit şi admiraţia pentru o "doamnă de poveste", denumind-o sugestiv "Jackie O".

Cu o capacitate de 130 de locuri, atmosferă tipic italienească şi mult bun gust, restaurantul din inima Capitalei este disponibil pentru evenimente şi găzduieşte periodic seri cu muzică live şi petreceri tematice.

Şi unde mai pui că mâncarea îţi este gătită de doi bucătari chefi italieni, care nu încetează să exclame "mamma mia" ori de câte ori le iese mâncarea.

La fel ca bucătării, şi proprietarii au lucrat în domeniul restaurantelor în toţi anii petrecuţi în Italia, au strâns experienţă şi s-au gândit că n-ar fi rău să o ia de la capăt în propria lor ţară.

 

Deşi erau conştienţi că piaţa restaurantelor italiene din Bucureşti este una extrem de competitivă, aceştia şi-au luat inima în dinţi şi au deschis acest restaurant aparte, în care ai impresia că eşti vegheat de însăşi prima doamnă a Americii!

Nu e de mirare că afacerea s-a dezvoltat, doar sunt o mare familie care se ajută şi o echipă foarte bine închegată. De exemplu, cumnata se ocupă de tot ce ţine de sală, servire, mâncare, soţul se ocupă de bar, tot ce înseamnă cafea şi băutură, cumnatul se ocupă de tot ce înseamnă aprovizionări, plăţi, facturi, angajaţi, soacra este în bucătărie, face unele deserturi şi supraveghează etc.

Cum un restaurant nu poate exista fără mâncare, la "Jackie O" găseşti adevărate delicatese cu arome italieneşti, după care vei tânji multă vreme odată ce le-ai descoperit savoarea.

Găseşti antipasti (aperitive din carne şi peşte), paste sau peşte, feluri din carne, sosuri din ingrediente aduse din Italia şi alte produse necesare.

Pe cât de bună e mâncarea, pe atât de simpatici sunt cei doi bucătari. Unul este din Roma şi unul din Sicilia. Fiecare şi-a pus amprenta asupra meniului şi are specialităţile lui. Îşi împart meniul şi uneori chiar învaţă unul de la celălalt.

Calitatea preparatelor se observă în farfurie, pentru că cei doi bucătari se ocupă personal de fiecare platou, îşi dau interesul ca fiecare farfurie să arate impecabil, iar ajutoarele lor doar să pregătească ingredientele.

În materie de băuturi, "Jackie O" are vinuri din Italia, România, Spania şi Chile, fiecare sortiment garantând perfecţiunea în privinţa aromelor puternice de vin.

Faima acestui restaurant rafinat a ajuns şi la urechile vedetelor din România, care, de îndată ce au aflat de existenţa unui asemenea local, s-au şi înghesuit să se convingă de autenticitatea lui.

Printre clienţii care au fost aici se numără Magda Pălimariu, Elena Gheorghe, Aylin Cadîr, Ioana Ginghină, Dana Săvuică etc.

 

 

Irina B.

sursa foto: retete.perfecte.md

Publicat in: august 2013
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement