La Restaurantul Diplomat se mananca italieneste

Home « Profil « Restaurante

Pentru zilele toride de vară, locul cel mai potrivit unde să iei masa este Restaurantul Diplomat, de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, nr. 2B.

 

Te aşteaptă cu preparate delicioase atrăgătoare din bucătăria italiană, deserturi de vis şi băuturi pe măsură.

Este situat într-o vilă în autenticul stil românesc de secol XX, transformată de un arhitect belgian într-un restaurant cu bun gust, care a îmbinat perfect clasicul şi modernul, folosind pete de culoare doar în scaune. Lumânările agăţate în tavan dau un farmec deosebit locului şi împreună cu şemineul impunător dau senzaţia unui spaţiu extrem de confortabil.

Mâncarea este bună şi foarte bună, comparabile cu cele din alte restaurante cu bucătărie italiană şi internaţională de top din Bucureşti. Are specific italienesc şi se apropie de conceptul "fine dinning", datorită bucătarului italian care oferă măiestrie fiecărui preparat.

A fost deschis anul trecut, mai exact, la sfârşitul anului 2012, în locul Clubului Diplomatic, după o renovare în întregime, ca la carte, de sus până jos, păstrând arhitectura, dar umblând la amenajare şi decoruri, refăcându-le după obiceiurile vremurilor cu scaune de diferite culori, lămpi ciudate în tavan şi scrumiere cu Dunhill pe mese.

Sala principală, care are în jur de 80 de locuri, este aerisită şi împărţită foarte pragmatic, ca să te poţi bucura de intimitate chiar şi atunci când restaurantul este aproape plin.

Dispune de-o terasă absolut divină, generoasă chiar, care îţi oferă priveliştea parcului şi peluza amplă din faţă.

În materie de mâncare, un preparat extrem de bun este salata de dovleac cu sâmburi de nucă prăjiţi, grana padano şi trufe negre (57 de lei), însoţită de pâine făcută "în casă" după o reţetă din regiunea Puglia, care arată ca o focacia bine crescută, îmbălsămată din belşug cu ulei de măsline. Supa de fasole cu midii (42 de lei) pe care am gustat-o este de asemenea pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.

 

Dacă îţi place peştele, atunci poţi comanda calcan secţionat şi gătit în două feluri (simplu, în ulei de măsline, sau pane) cu chipsuri de cartofi, măsline şi roşii uscate sau ton file în fistic (86 de lei) cu souffle de spanac.

Pentru că o mâncare bună se asezonează cu un vin la fel de bun, lista de vinuri este una consistentă. Pentru rose ai Lacrimarosa, pentru alb Davino Sauvignon Blanc Ediţie Limitată, iar pentru roşu, Syrahul de la Corcova

Dacă ar fi să remarc prin ce se deosebeşte de alte restaurante selecte din Capitală ar fi că este unul dintre cele mai bune restaurante cu specific italian din Bucureşti, un restaurant de top la modul general, un restaurant pentru nunţi şi evenimente etc. Să nu mai pun la socoteală faptul că este amplasat în vecinătatea singurului teren de golf din Bucureşti, pe malul lacului Herăstrău.

 

 

Autor: Irina B.

Sursa foto: surssa.ro
 

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Profil

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement