La Sky Restaurant, servesti masa la inaltime

Home « Profil « Restaurante

Timişoara este unul dintre oraşele mele preferate, unde revin cu plăcere ori de câte ori am drum în Banat. Fiindu-mi o foame de lup, auzisem eu despre un restaurant (care se află chiar în zona în care eram cazată) cum că face o mâncare de te ungi pe degete.

Zis şi făcut! Mi-am luat poftele cu mine şi am deramat în trombă spre Sky Restaurant, căci despre el este vorba, sau Aquarium, dacă ne luăm după denumirea veche. Acesta se află situat pe acoperişul unuia din clădirile Business Center, din Piaţa 700. El aparţine celor care au şi Villa Casa del Sole împreună cu cele două restaurante: Restaurantul Clasic Casa del Sole şi Restaurantul Rustic Casa del Sole.

Din start, am fost cucerită de priveliştea pe care o oferă terasa restaurantului aflat la etajul 6 al clădirii din zona centrală a Timişoarei. Sentimentul de admiraţie mi-a fost confirmat şi de meniul bogat, variat, de unde ai ce alege, de la produse româneşti, până la unele mai sofisticate, cu preţ pe măsură.

Pentru început, mi-am comandat de băut Frozen strawberry, la 8 lei, şi o salată zdravănă (22 lei), care conţinea piept de pui, roşii, castraveţi, salată iceberg şi portocală, alături de nişte pâinici abia făcute şi incredibil de bune ("pizza pane"). Combinaţia a fost pe măsura foamei mele, declarându-mă aproape "full".

Răsfoind în continuare meniul, mi-au făcut cu ochiul nişte frigărui de brânză fetta cu sos de roşii şi busuioc (22 lei). Gustarea conţinea: fetta, dovlecei, ulei de măsline, busuioc, oregano şi usturoi. Recunosc că n-am putut termina tot din farfurie, că doar trebuia să rămână loc şi pentru deşert.

În primă fază, am comandat panna cotta cu fructe de pădure (13 lei), apoi mouse de ciocolată cu cremă de vanilie (19 lei) şi, într-un final, clătite bănăţene (19 lei), că doar se cădea să gust ceva de-al locului.

Name
Bineînţeles, greu mi-a fost să rezist camembert-ului pane cu dulceaţă de afine (22 de lei), creveţilor cu andive (43 de lei), sote-ului mixt cu moluşte (41 de lei) sau farfalle cu somon fume şi dovlecei (39 de lei), însă, din fericire, eram sătulă.

Pe tot parcursul savurării mele, în surdină s-a auzit o muzică de bun gust, servirea a fost impecabilă, din când în când salutându-mă câte un chelner cu întrebarea "Dacă mai doriţi ceva?". În ceea ce priveşte designul restaurantului, acesta se ridică la exigenţele meniului, fiind reprezentat de eleganţă şi rafinament.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: casadelsole.ro

 

 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare, meniu, restaurant, restaurante
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement