Eatermagazine! Le Jurne Verne


Le Jurne Verne, restaurantul din Turnul Eiffel

Home « Profil « Restaurante

Vrei să-ţi surprinzi persoana iubită cu un cadou unic? Imaginează-ţi o cină la 125 de metri altitudine! Sună tentant? Toată această experienţă la înălţime ţi le oferă restaurantul Le Jurne Verne, aflat pe Avenue Gustave Eiffel, pilonul de sud al turnului Eiffel.

Niciun alt restaurant nu-ţi oferă o asemenea privelişte superbă a Parisului aşa cum o face restaurantul lui Alain Ducasse, unul dintre cei mai cunoscuţi chefi ai momentului. Îmbinând lumina naturală din timpul zilei cu lumina redată de beculeţele din timpul nopţii, restaurantul francez se numără printre cele mai exclusiviste din lume.

Atunci când a pus bazele restaurantului, chef Ducasse şi-a dorit un local care să evoce spiritul celui mai îndrăgit scriitor al copilăriei (Jules Verne) şi în care să se servească cele mai delicioase preparate franţuzeşti. Şi a reuşit, rezultatul fiind un restaurant premiat cu stele Michelin, cu un meniu modern, alcătuit din preparate unice, ce poartă semnătura marelui bucătar şef.

"Le Jurne Verne" îţi dă posibilitatea ca în timp ce savurezi mâncăruri excepţionale, bogate în arome unice, să priveşti Oraşul Luminilor în toată splendoarea lui, mai ales Grădinile Tuilliers şi Trocadero.

Arhitectura restaurantului poartă semnătura lui Patrick Jouin, care a reuşit ca fiecare detaliu să fie conceput astfel încât "o clipă petrecută la Jules Verne să rămână pentru totdeauna gravată în mintea persoanei care a trăit-o.

Name
Intrarea în restaurant se face printr-un culoar strâmt, străjuit de-o parte şi de alta de pereţii de oţel care susţin Turnul Eiffel, iar tu, ca şi client al restaurantului, vei fi supus protocolului restaurantului, care presupune controlarea şi scanarea similară celor premergătoare unei călătorii cu avionul.

La restaurantul lui Ducasse, nimeni nu ia prânzul (care ajunge undeva la 90 de euro) sau cina (costă cam 210 euro şi cuprinde o trecere prin toate elementele unei cine savuroase) fără să facă rezervare din timp.

În cadrul restaurantului, poţi servi un pahar de şampanie sau un pahar de vin alb la barul deschis zilnic de la prânz până la 10 noaptea (un pahar de şampanie costă între de 12 euro şi 21 euro) sau te poţi răsfăţa cu o mică gustare, sandwichs şi băuturi la bufetul spaţios.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: booking.com

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: Alain Ducasse, gastronomie, Le Jurne Verne, meniu, restaurant
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement