Mâncare vie pentru corp sănătos

Home « Profil « Restaurante

Barca nu este doar un restaurant tipic, cu specific raw-vegan. Barca este un concept care vorbește despre alimentație, sănătate, iubire și de ce nu, despre credință.

Barca reprezintă stilul de viață al oamenilor evlavioși și sănătoși!

Restaurantul încurajează alimentația vie și stilul de viață caracteristic acesteia.

Hrana vie înseamnă mâncare nepreparată termic (maxim 42ºC) și fără origini animale.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre acest tip de mâncare, Barca v-a pregătit o serie de cursuri și seminarii pe această temă.

Puteți descoperi secretele unei alimentații corecte și a unor preparate sănătoase și gustoase, participând la cursurile de bucatarie raw, organizate de Barca.

Meniul de la restaurant este plin de preparate culinare inedite, cel puțin pentru mine, care nu sunt inițiată în bucătăria raw-vegan.

Culorile, savorile combinate cu arome exotice și prospețimea preparatelor, au un efect spectaculos atât în farfurie cât și în trup.

Dacă nu sunteți nici voi cunoscători ai acestei bucătării, vă recomand să experimentați conceptul Barca alături de prieteni.

Veți vedea că și meniul este bazat mult pe ideea de a împărți mâncarea.

Vă recomand să purcedeți în această călătorie inițiatică cu un mix de preparate, ideal pentru împărțit și experimentat alături de cei dragi – Platou vegan (50 lei): Sushi, rulouri de dovlecel, ciupercuțe marinate, legume și pastă de măsline pe bărcuțe de ardei verde, reunite într-un festin de culori și sănătate.

O altă alegere ideală pentru inițiere este platoul de rulouri Barca (25 lei): rulourile de dovlecel, într-o combinație de ciupercuțe marinate, busuioc proaspăt și brânză din floarea-soarelui, completate de un sos proaspăt din caju, nucșoară, chimen și lămâie.

Dacă nu reușiți să vă decideți ce să comandați, Barca vă propune 5 meniuri prestabilite, pentru a întruni diverse nevoi:

1. Meniu Barca (23 lei)

La alegere, orice paste din dovlecei (Marinara, Pesto, Alfredo sau cu urechi de lemn) și budincă (Psylliums sau Chia).

2. Meniu Detoxifiere (25 lei)

Orice supă raw vegan (de zarzavat, de cocos sau dovleac) și salată de andive cu alune de pădure.

3. Meniu Clasic (25 lei)

Limonadă sau fresh de goji, ciorbă de burtă sau supă de linte roșie și mâncare de mazăre galbenă, fasole Mung sau orez cu legume.

4. Meniu Gurmand (28 lei)

Supă (caldă sau raw vegan) și salată (Greceasca, Caesar sau Abundența verde)

5. Meniu de vara (20 lei)

Limonadă sau fresh de goji și o porție de tort la alegere.

Dacă prețurile vi se par ușor piperate, luați în considerare faptul că preparatele conține fructe și legume exotice, iar acestea sunt mereu proaspete la Barca.

Există persoane care chiar nu vor să facă schimbări majore în alimentație și preferă preparatele gătite.

Pentru aceste persoane Barca a pregătit un meniu ”pe foc”, care include o ciorbă de burtă fără burtă (12 lei), mâncărică de fasole Mung (11 lei) sau orez cu legume și ciuperci (10 lei).

Chiar dacă aceste preparate au fost gătite la o temperatură mai ridicată decât cea pe care o presupune bucătăria raw-vegan, nici aceste mâncăruri nu conțin carne sau produse animale.

Gustul mâncărurilor raw este intesn și deosebit, iar proprietățile benefice ale acestei alimentații sunt recunoscute și dovedite.

Eu zic că sunt destule motive pentru a experimenta acest tip de bucătărie.

Poți comanda online din meniul cu specific raw vegan, cu livrare la domiciliu sau la birou de la restaurantul Barca București, prin Eater.RO!

Autor: Ioana Dogaru

Sursă foto: youngandraw.com

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: Barca, hrana vie, raw-vegan
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement