O "mica Elvetie" in mijlocul Capitalei

Home « Profil « Restaurante

Prima dată când am fost la "Mica Elveţie", mi-am zis "wow".

Nu-mi venea să cred ce văd: decor impecabil, ambianţă de nota 100, servire jos pălăria.

 

De meniu să nu mai pomenesc, cuprinde 30 de preparate, printre care raclette, carne pe piatră încinsă, tartar de ton pe pat de parmezan sau roastbeef cu panna cotta de hrean.

Restaurantul este situat pe strada Franceză nr. 60 (în Centrul Vechi), sub semnătura chef-ului Jakob Hausmann, un titan al bucătăriei.

Îmi place aerul debordat de acest restaurant: chiar spui că eşti într-o altă lume, care te întâmpină cu o experienţă culinară gustoasă şi sănătoasă.

Dacă stai şi te uiţi în jurul tău, te învăluie albul pereţilor, cărămiziul perdelelor, te salută un pitic care ţine în mână steagul Elveţiei, căci despre Elveţia este vorba în peisaj, doar este ţara natală a chef-ului Hausmann.

Fie că vii doar cu persoana iubită sau cu gaşca, la "Mica Elveţie" ai suficient spaţiu ca să te desfăşori: 80 de locuri în restaurant şi încă 40 pe terasă.

Îmi dau seama că investiţia a fost enormă, se vede oriunde te-ai uita: costuri de amenajare, dotare cu echipament a buc
ătăriei şi costuri cu personalul.

Partea cea mai interesantă este că joia, printre mese, se plimbă un sommelier impozant, discret, dar doritor să intre în vorbă cu clienţi interesaţi, aşa ca mine.

Aici, poţi degusta, de exmplu, soiuri de vinuri Metamorphosis (Dealu Mare), te poţi răsfăţa cu fondue de brânză şi fondue Bourguignone, supă cremă de legume (una dintre cele mai bune din Bucure
şti) şi paste aromatizate cu ulei de trufe (25 lei).

Dacă se întâmplă ca marţea să fii la "Mica Elveţie", vei avea parte de o seară magică, aşa zisa seară Raclette-all you can eat/a disctretion, care are un preţ fix, 50 lei de persoană.

Distracţia şi voia bună sunt la cote maxime aici, la "Mica Elveţie". Vino şi tu!

 

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: viva.ro

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement