Top 5 restaurante din Italia

Home « Profil « Restaurante

Italia, cunoscută oficial drept Republica Italiană, este un stat unitar-parlamentar din Sudul Europei care are o poveste lungă. Italia este una dintre cele mai atractive ţări din lume. Frumuseţea acestei ţări nu poate fi explicată în cuvinte. Când auzim cuvântul "Italia", mereu este un alt cuvânt care se îmbină cu acesta. Termenul este bucătăria italiană.

Bucătăria italiană este un termen răspândit în toate colţurile lumii. S-a dezvoltat de-a lungul secolelor, în contextul schimbărilor sociale şi politice, având rădăcini încă din secolul al IV-lea. Bucătăria italiană a ajutat să dea o identitate specială Italiei. De la început, regiuni, cuceritori, bucătari de prestigiu, schimbări politice şi descoperirea Lumii Noi au ajutat la modelarea acesteia.

Sunt multe restaurante în fiecare regiune a Italiei, dar şi mulţi bucătari şefi. Gusta Pizza, Maseria Barbera, Alle Testiere, Il Desco şi Da Vittoria sunt cele mai bune restaurante din Italia.

1. Gusta Pizza

Pentru o pizza care îţi lasă gura apă nu există un alt loc mai bun ca Gusta Pizza. Această pizzerie faimoasă şi prestigioasă este localizată la distanţă mică de Ponte Vecchio, un sit turistic eminent din Florenţa.

Restaurantul învârte manual pizza şi prepară alte mâncăruri delicioase specific italiene. Acesta este un minunat restaurant familial şi preţurile sunt convenabile dacă vrei să mănânci ceva ieftin. Restaurantul este simplu, dar are cele mai bune pizza.

2. Masseria Barbera

Restaurantul Masseria Barbera este unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Italia, fiind localizat în Puglia, o regiune din Sudul Italiei. Toate mâncărurile sunt făcute din ingrediente crescute pe proprietatea restaurantului.

Acesta este unul dintre cele mai bune locuri din Italia, unde te poţi bucura de paste delicioase făcute în casă, mâncăruri proaspăt gătite şi supe, în timp ce admiri o privelişte de ţară atractivă. Localul oferă o mulţime de servicii magnifice tuturor celor care îl vizitează.

 

3. Alle Testiere

Alle Testiere este unul dintre cele mai bune restaurante datorită mâncărurilor marinate. Acesta este localizat în Veneţia. Pereţii restaurantului sunt decoraţi cu traverse, care sunt în trend cu mâncărurile marinate şi cu vinurile alese pe sprânceană. Meniurile variază zilnic în funcţie de ingredientele disponibile în zonă. Dar poţi mânca orice vrei. Poţi avea o minunată experienţă culinară în acest restaurant. Dacă doreşti să vizitezi Alle Testiere, trebuie să faci mai întâi o rezervare, din cauza volumului masiv de clienţi.

4. Il Desco

Il Desco este un fantastic restaurant aflat în inima Veronei. Dacă eşti în căutarea unei meniu contemporan italian, poţi cina la Il Desco. Il Desco este un restaurant pentru toţi oamenii care vor să încerce ceva nou. Meniul include bunătăţi precum piept de bibilică în sos de ciocolată, ravioli umplute cu calcan şi cu sos din ficat de gâscă şi carne de porc cu cremă de fasole albă şi cartofi. La desert se serveşte îngheţată. Acesta este un restaurant fantastic, dar scump. Rezervarea este obligatorie, din cauza volumului masiv de clienţi.

 

Name


5. Da Vittorio

Da Vittorio este un restaurant faimos localizat în Brusaporto, în regiunea Lombardia, Italia de Nord. Acesta este un local minunat pentru mâncăruri tradiţional italiene. Te face să simţi o atmosferă familială. Toate mâncărurile făcute de bucătari sunt delicioase şi consistente. Da Vittorio este cel mai bun restaurant care îţi prezintă preparate italiene din bucătăria tradiţională.

 

 

Autor: Claudio Umesh

sursa foto: gustacard.it

 

 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: bucataria italiana, gastronomie, restaurante, retete culinare
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement