Vecchio 1812, restaurantul cu dichis din Centrul Vechi

Home « Profil « Restaurante

Vecchio 1812 sau Cafeneaua Veche din Centrul Vechi al Bucureştiului este locul perfect dacă îţi doreşti să ieşi din casă şi să profiţi de vremea superbă de noiembrie.

 

Situat pe cea mai frumoasă stradă din Centrul Vechi, Covaci 16, colţ cu Şepcari, restaurantul cu nume şi arome italieneşti se impune prin arhitectura sa menită să celebreze întreaga istorie a clădirii în care se află.

Numele de "Vecchio 1812" nu a fost ales întâmplător, ci taman pentru a aminti de întâlnirile elitei literare a secolului 19. Vecchio s-a deschis în toamna lui 2011 şi de atunci continuă să impresioneze prin culorile deschise, mediteraneene, de vacanţă, cu mult alb şi crem, cu multă lumină şi cu mese neînghesuite. În interior persistă mereu un aer proaspăt, care se îmbină perfect cu aromele preparatelor italieneşti. Iar atmosfera este pe măsură, redată de-o muzică ambientală care se aude în surdină.

După cum spuneam, meniul este plin cu preparate ale bucătăriei italiene, creat de către Chef Papus (Viorel Neacşu): de la burrata pe pat de roşii (o brânzǎ specialǎ italianǎ, fǎcutǎ din mozzarella şi smântânǎ şi aromatizatǎ cu busuioc), cotlete de berbecuţ în ierburi aromate, biban de mare în sare aromatizatǎ, până la bruschette cu trufe, supă minestrone, supă de roşii toscană sau dorada la grǎtar. Toate merg de minune cu focaccia cu usturoi sau cu pâinea cu unt cu mirodenii şi măsline, cu diverse arome şi condimente.

 

În meniu mai sunt enumerate, printre altele, salată Caesar cu anchois şi pui, cartofi în crustă de sare, rapanellele cu carne tocată, pizza prosciutto e funghi, calzone, diavola şi pizza cu fructe de mare.

Nelipsite din meniu sunt pastele şi fructele de mare, prezentate într-o manieră pofticioasă: linguine însoţite de scoici cu inele de calamari, bucǎţi de caracatiţǎ crocante, creveţi aeraţi şi delicioşi şi capere. Fructele de mare sunt cǎrnoase şi fragede, iar pastele îţi sunt aduse calde.

La capitolul deserturi (deja îmi plouă în gură), restaurantul stă foarte bine, pentru că ai de unde alege! Iar preţurile sunt acceptabile. De 16 sau 18 lei, îţi poţi comanda tartă de ciocolatǎ cu crocant de migdale, tiramisu, tort de bezea cu ciocolată sau tartă de lǎmâie.

Preţurile de la Vecchio sunt cât de cât rezonabile, dacă nu pui la socoteală câteva preparate care depăşesc 40 de lei. Un aperitiv de tipul bruschetelor costă 12-14 lei, o salată în jur de 25 lei, un carpaccio în jur de 30 lei, iar un fel principal în jur de 35-40 lei. Băuturile sunt şi ele superioare ca preţ. De exemplu, o limonadă costă 12 lei, iar o bere între 8 şi 13 lei. În rest, serviciul este bun, chelnerii zâmbitori, iar bucătăria este bine organizată, deoarece aperitivele şi băuturile sunt servite fără să aştepţi mult.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: metropotam.ro
 

Publicat in: noiembrie 2013
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement