You Lo(Ve) vegan? Atunci hai la restaurantul LoVegan!

Home « Profil « Restaurante

Luna decembrie este, cu siguranţă, luna cadourilor! Asta o ştie toată lumea, însă nu şi faptul că s-a deschis, în Bucureşti, un nou restaurant cu meniu exclusiv vegetarian şi raw-vegan: LoVegan.

Situat pe Bulevardul Lascăr Catargiu nr.1, acest restaurant poartă amprenta unui proiect ambiţios, iniţiat chiar de proprietara sa, Florina Vărzariu, care îşi doreşte ca fiecare bucureştean să se îndrăgostească de alternativele sănătoase ale bucătăriei vegetariene.

Ce înseamnă LoVegan pentru Florina? Chiar ea declară că "LoVegan este o provocare pe care o adresez bucureştenilor, şi anume aceea de a descoperi că alimentaţia vegetariană sau raw-vegană poate fi savurată, iubită şi adoptată ca stil de viaţă. Când am descoperit personal acest stil de viaţă, am învăţat că principiile mâncării vegan au la bază dragostea faţă de sine, un lucru care uneori ne lipseşte din modul în care ne raportăm la noi înşine".

Atmosfera în reastaurant este una degajată şi primitoare, aş spune că predomină o stare de linişte şi calm cum greu mai întâlneşti. Asta poate pentru că întregul stuff al restaurantului lucrează în perfectă tăcere, aşa încât prepararea reţetelor să fie o reuşită. Bucătăria este coordonată de doi chefi dedicaţi stilului de viaţă vegan şi raw-vegan, Alexandru Bugnariu-Nicolae, un bucătar cu experienţă în arta preparării mâncării vegane şi cu studii culinare în Marea Britanie, şi chef Tatiana Suliman, pasionată de alimentaţia raw-vegan.

În privinţa meniului, am doar vorbe de laude şi aplauze. Deşi am crede că un meniu raw vegan este limitat, LoVegan dispune de unul complex şi diversificat, inspirat din marile bucătării ale lumii. Iar pentru o şi mai multă priză la public, atât meniul vegetarian, cât şi cel raw-vegan sunt schimbate o dată la două săptămâni, integrând în oferta LoVegan atât meniuri prestabilite, ce includ minimum 3 feluri de mâncare, cât şi preparate la alegere, precum pâinicile fără foc, pastele Al fresco, supele, salatele, o serie de deserturi raw, smoothies.

Ce-i drept, pe mine m-a atras ideea inovatoare a restaurantului de a crea un meniu inspirat din starea de spirit a clientului. Cum vine asta? Este simplu! În calitate de client, vii la restaurant şi comanzi un meniu inspirat de starea ta, pe care, mai apoi, ţi-l găteşte unul dintre chefi. Tot ce trebuie să faci este să-i spui acestuia cum te simţi în momentul respectiv.

Majoritatea preparatelor din meniul raw-vegan sunt gătite prin metodele clasice: deshidratare, marinare sau, pur şi simplu, aromate cu diferite condimente sau sosuri create în casă, dar sunt şi preparate realizate cu ajutorul focului.

Spre exemplu, din meniu fac parte Supa Hipataia – supă de conopidă cu rozmarin şi alune de pădure, Supa Maya – lapte de migdale, castravete, lime, mărar, nucă zdrobită, ulei de chilli, cardamom; Dovlecei Gascon – dovleci, roşii cherry, trase la tigaie, cu un sos de roşii uscate şi ceva condimente, totul pe un pat de paste de ovăz, Tagliatele Delicate – tagliatele de morcovi, sos de avocado cu nucă şi alte mirodenii sau Cheesecake, cu blat de nucă, mousse alb şi negru, un sos de ciocolată şi fructe.

Vestea bună este că LoVegan va găzdui seminarii de iniţiere în arta gătitului fără foc, susţinute de către cei doi chefi, unde se vor putea învăţa principiile bucătăriei raw-vegan, modul de combinare a ingredientelor, cât şi secretele realizării unor preparate cu un gust desăvârşit.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: abeautytale.com

 

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, raw vegan, restaurant, retete raw
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement