Zahanaua Zexe ...pentru cunoscători!

Home « Profil « Restaurante

În București apar din ce în ce mai mulți străini, unii in vizită, alții s-au relocat în minunata noastră țară, pentru a trăi ”visul românesc”! Toți vor același lucru: un restaurant cu specific românesc unde se mânâncă bine!

De mâncat bine se mânâncă în multe locuri în București, mai ales bucate tradiționale românești. Dar unde îi poți duce pe străini, ca să nu te faci de râs nici cu locația?

La Zahanaua Zexe, situat chiar în inima târgului, vei găsi cele mai bune bucate tradiționale românești, servite într-un decor elegant, rafinat, după modelul Bucureștiului de altă dată.

Aici vom găsi pe meniu preparatele tradiționale, aranjate ca pentru muzeu.

Dacă vreți să vă impresionați prietenii din străinătate, deschideți masa cu Răcitură de curcan cu ou de prepeliță (12 lei) sau Piept de rață afumat (20 lei).

Acum că le-ați captat atenția invitaților, continuați călătoria culturală prin meniul românesc, cu o gustare caldă deosebită: Tuslama regală din muchie și mură - ”Fiertură de-o noapte dreasă cu mujdei și iaurt, servită fierbinte, tuslamaua regală a fost la epocă, mâncare de bază în mai toate cârciumile Bucureștene” (24 lei).

Tot la gustări calde găsiți și Melci a la Sadoveanu – o jumătate de duzină de melci, după o rețetă pomenită și îndrăgită a faimosului scriitor (18 lei).

Aveți grijă ce comandați, deoarece porțiile sunt generoase la Zexe și riscați să vă ghiftuiți înainte de a ajunge la felul principal.

Pentru felul principal vă propun să vă delectați musafirii cu o porție de Sărmăluțe din piept de gâscă, în foi de viță (36 lei). Sărmăluțele sunt reprezentative ale bucătăriei tradiționale românești, dar foile de viță și pieptul de rață fac din această rețetă un preparat deosebit și fin, demn să ne reprezinte.

O altă mâncare potrivită pentru a satisface și cele mai pretențioase gusturi, dar tot din bucătăria românescă, este Specialitatea de berbecuț – ”o bezea de carne aromatizată în baițuri și măturată la rece timp de două zile” (22 lei).

La Zexe veți întâlni pe meniu și produse din carmageria proprie a restaurantului, proaspete și impecabil preparate, cum ar fi: Platoul parlagiului – selecții de măruntaie fripte și stropite cu mujdei, pentru 2 persoane (68 lei) sau Fudulii de tăuraș – mângâiate cu zeamă de lămâie, frecate cu sare și mirodenii și fripte apoi la jar (9 lei).

Toate aceste minunate și delicioase preparate merg asortate cu o garnitură românească de excepție!

Aici găsim pe lângă cartofi prăjiți, piure sau orez și ceva delicatese românești: Varză călită în untură de rață – zăcută 4 ore la foc mic, cu boabe de piper, foi de dafin și ceva afumătură (11 lei) sau Mămăliguță pripită, făcut din mălai adus lunar de la moara dion Doaga (6 lei).

Sper că mai aveți loc și pentru desert! E păcat să nu încercați măcar unul din tentantele deserturi afișate în meniu la Zexe! Sunt prea multe variante și toate ispititoare!

Vă recomand cu căldură desertul Duo - cremă fină de ciocolată în două variante (neagră și cu lapte), biscuit macarons cu un gust subtil de Martell și bucăți crocante de ciocolată Caraibe.

Pentru a încheia o masă excepțională în stil măreț, puteți opta și pentru Sensation Blanche – blat de tartă dulce crocantcu ganache de alune de pădure și mousse de ciocolată albă (22 lei).

Nici la capitolul cafele Zexe nu s-a culcat pe o ureche ci, dimpotrivă, s-a dat peste cap să îți ofere mai multe decât o cafea – o experiență unică!

Vă recomand Jamaica Blue Mountain - Considerată regina cafelelor din lume, este o cafea ce crește la peste 2000 de metri altitudine.

Condițiile de cultivare și de recoltare asigură acestei cafele unice, un nectar inconfundabil, cu o bogăție și o complexitate aromatică inegalabile.

Pentru gustul intens al bucatelor românești, servit într-o manieră elegantă, faceți un popas la Zahanaua Zexe.

Dacă nu aveți drum pe acolo, dar vreți să experimentați bucătăria tradițională într-o adaptare sofisticată, Eater.ro îți aduce comanda la usă!

Poftă bună!

Autor: Ioana Dogaru

Sursă foto: zexe.ro

 

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: bucate romanesti, elegant, traditie, Zahana, Zexe
Inapoi la categoria «« Profil

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement