Ananas caramelizat a la Jakob Hausmann

Home « Rețete « Chefs

Priceputul chef Jakob Hausmann se bazează întotdeauna pe propriul instinct, în defavoarea rețetelor savante tocite în anii uceniciei sale. Preparatele chef-ului îmbină tradiționalismul românesc cu rafinamentul Elveției, creând opere de artă moleculare. Ananasul este pus în valoare de deliciosul lichior de cocos, dar și de merișoarele colorate. O rețetă ușor de pregătit, rapidă și savuroasă!

 

Ingrediente:  

100 g merișoare sau răchițele americane uscate

3 linguri de lichior de cocos

1 ananas

2 linguri de zahăr

2 vârfuri de cuțit de sare

1 lingură de unt

Amesteci merișoarele cu lichiorul de cocos și lași amestecul pentru ½ - 1 oră la marinat. Ananasul îl cureți, îi scoți cotorul și îl tai cubulețe. Ai grijă să nu tai cubulețe mai mari de 1 ½ cm. Presari ananasul cu zahărul și sarea din lista de ingrediente. Untul trebuie și el încins în tigaie, caramelizând în el bucățile de ananas. Ai grijă să nu arzi ananasul! Servește-l cu înghețată, decorând totul cu merișoarele preparate în prealabil.

Poftă Bună!

Timp de pregătire: 1 oră și 40 minute

Calorii: 299 cal/ porția

Porții: 4 (4 persoane)

Publicat in: mai 2012
Etichete pentru acest articol: ananas, ananas caramelizat, Jakob Hausmann, lichior de cocos, mai
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement