Kefta de curcan

Home « Rețete « Chefs

Ce-i drept, carnea trebuie să fie nelipsită din meniul nostru zilnic deoarece avem nevoie de proteine și o masă sănătoasă. Însă trebuie să recunoaştem că niciodată nu ne place simplă si avem nevoie de diferite arome si combinații.

Astăzi am zis să încercăm o rețetă simplă din bucătăria Libaneză. Calităţile acestei bucătării sunt recunoscute de către toţi marii bucătari ai lumii. E foarte greu să alegem un singur preparat din bucătăria aceasta plină de condimente si arome. Noi vă propunem o delicioasa KEFTA DE CURCAN.

Kefta este un fel de mâncare tradițional mediteranean care provine din verbul persan 'kuftan', iar acesta din urma înseamnă 'a măcina'.

Kefta se poate prepara din diferite tipuri de carne: miel, pui sau curcan. Pentru pregătirea a 6 porții avem nevoie de maxim 30 de minute si urmatoarele ingrediente:
800 gr carne de curcan
1 ardei verde
1 ceapă verde mare
1/2 legatura pătrunjel
1/2 legatură mărar
1 linguriță sare
2 lingurițe boia dulce
1/2 lingurită piper
1/2 linguriță ienibahar
1/2 lingurițe cimbru
1 ou

Mod de preparare

Este o rețetă simplă, și tot ce aveți de facut este să măcinați, condimentați, amestecați si prăjiți.
Carnea o tăiați bucatele, nu foarte mici, si o puneți în robot impreuna cu ardeiul curatat si taiat, ceapa verde, pătrunjelul și mărarul, acestea din urmă spălate bine si scurse de apă. După ce am macinat toate acestea, adaugam condimentele si oul bătut puțin cu furculița, apoi omogenizăm. O sa obțineți o compoziție ca pentru chifteluțe.

Încingeți grătarul bine, formați chiftele mai mari (gen burger), înfingeți un băț de frigăruie in fiecare bucată de carne, și le puneți pe grătar. Le prajiți câte 5 minute pe fiecare în parte. Când sunt gata le scoateți pe un platou.

Foarte usor de facut, si foarte bun. Puteți să alăturați acestor kefta delicioase o garnitură de cartofi noi, fierți 10 minute în apă cu sare, apoi scurși si puși într-un vas termorezistent, stropiți cu ulei de măsline, sare și mărar tocat fin, lăsați 20 de minute la cuptor la foc incins (220 grade celsius).

In varf de frigaruie puneți cate o felie de lămâie...iar rezultatul va fi un deliciu!
Pofta buna!


Roxana Samfira

Sursă foto: bucataras.ro

 


 


 

Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: reteta, bucatarie, libanez, condimente
Inapoi la categoria «« Rețete

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement